Senior

Med Seniorwebben stöttar Mediapoolen arbetet för en aktiv och meningsfull seniorverksamhet.
Seniorwebben är en digital streamingplattform som fungerar som ett stöd för dig som arbetar som aktivitetssamordnare och omvårdnadspersonal inom äldreomsorg och seniorverksamhet.

Seniorwebben är ett samarbete mellan Mediapoolen och Mediacenter Jönköping.

Nyhetsbrev!

Anmäl dig till Seniorwebbens nyhetsbrev för att få information om nyinkomna resurser, kommande inspirationsdagar eller andra händelser du kan ha nytta av i ditt arbete.

Seniorwebben

Seniorwebbens strömmande medieinnehåll gör digitaliseringsomställningen lättare, roligare och mer effektiv. Du som arbetar inom äldreomsorg och seniorverksamhet kan använda resurserna för att skapa en aktiv och meningsfull tillvaro för våra seniorer.

Tillhör du Mediapoolens medlemskommuner skapar du enkelt ett konto och för dig som håller till utanför vårt område finns möjlighet att teckna avtal.

Kontakta oss: [email protected]

Tidskapslar

I Tidskapslarna lyfter vi fram livets olika skeden. Med teman som handlar om alltifrån barndomens jular till lumpens vedermödor vill vi locka fram minnen och skapa fina samtal. I handledningarna finns förslag på frågor och samtalsämnen som stöttar i arbetet.

Frågesport och aktiviteter

Aktivera sinnet med korsord, ordflätor och frågesport. Seniorwebben kan med fördel användas på stor skärm i grupp och bidrar till en aktiv och rolig gemenskap. En del av materialet kan skrivas ut, till exempel till en tipspromenad.

Bildspel och fotoalbum

Våra bildspel och fotoalbum väcker glädje och gemenskap. De visas i ett behagligt tempo och kan användas för att stimulera minnet och bidra till fina samtal.

Film och musik

I Seniorwebben finns både film och musik. Kanske vill ni träna rörlighet tillsammans, titta på film eller sjunga allsång.  Här finns också resurser som skapar trygghet i mötet med den nya digitala tekniken. Våra filmer är licensierade med institutionella visningsrättigheter.