Förskolan

MediapoolenPlay- en modern streamingtjänst med tusentals digitala resurser för pedagoger, barn och unga!
Hos oss hittar du utbildningsfilmer, spelfilmer, radioprogram och projekt som underlättar undervisningen och väcker lusten att lära.

Som kund hos Mediapoolen får du dessutom hjälp av våra kunniga säljare och montörer när lokalerna behöver utrustas eller uppdateras. Våra produkter är redan upphandlade enligt LOU så du kan handla smidigt och enkelt direkt från oss, enligt In House-principen.

När du behöver fylla på kompetensen erbjuder vi både en digital kursmodul och fysiska inspirationsdagar!

 

MediapoolenPlay

Väck nyfikenhet

och upptäckarlust

Låt utbudet i MediapoolenPlay ta er med på en spännande resa i förskolan! Oavsett om ni skall prata om känslor, stora frågor som livet och döden eller vill röra på er så hittar ni material att använda i förskolegruppen. Pedagogiska, välproducerade filmer och projekt väcker lust och intresse till att lära mer och med det färdiga arbetsmaterialet sparar du som pedagog in på planeringstiden.

Filmerna i MediapoolenPlay är inköpta med institutionella visningsrättigheter från Sveriges ledande filmproducenter och distributörer, svenska myndigheter, Sveriges Radio och UR access.

I MediapoolenPlay kan ni också skapa egen musik med musiktjänsten Paint Music eller stärka modersmålet med språkinlärningstjänsten Vocalex.

Kurs & kompetens

Kursmodul för pedagoger

Kursmodulen i MediapoolenPlay är tillgänglig dygnet runt och erbjuder föreläsningar samt digitala videokurser. Genom vår satsning Digital Kvart blir det enkelt att hålla sig uppdaterad inom frågor som rör digitalisering och medie- och informationskunnighet (MIK), samt att hålla koll på den senaste tekniken och pedagogiken. 

 Förutom den digitala kursmodulen anordnar vi fysiska inspirationsdagar och mässor varje år där du som pedagog kan klämma och känna på teknik och lyssna på spännande föreläsare.

Med fokus på det mjuka!

Mediapoolen arbetar för att barn och unga skall få samma möjligheter att se kvalitativ utbildningsfilm och spelfilm och stärker det kompensatoriska uppdraget som förskolan har.

Vi är kunskapsdrivande, inte vinstdrivande.