Följ med på spännande resor genom kommunerna i Skaraborg

 

De här böckerna handlar om när ett bestiarium föll i orätta händer. Ett bestiarium är en gammal bok som handlar om ”bestar”, både vanliga djur och sagoväsen. För länge sedan trodde människorna att sådana väsen fanns på riktigt – och i de här berättelserna är det så.
Det finns fortfarande sagoväsen helt nära oss, utan att vi märker det…

Vännerna Kira och Luppe hjälper trollforskaren Lovis att rädda sagoväsen i Skaraborg undan den elaka Cirkusdirektören, som själv är ett troll, en bergakung. Han har stulit boken från Lovis och med hjälp av boken vill han fånga sagoväsen för  att tvinga dem uppträda på hans cirkus.

 

 

Gå in på kartan och klicka på kommunerna – och följ med på Kiras & Luppes spännande äventyr!

 
Lovis – trollforskare
Lovis morfar var forskare och lämnade efter sig sitt arbete till Lovis. Då fortsatte hon att studera alla osedda väsen som lever runt omkring och började skriva en bok – ett bestiarium. Efter att Cirkusdirektören besökt henne, upptäckte hon att en av anteckningsböckerna var stulen och nu ber hon vännerna Kira och Luppe om deras hjälp att få tillbaka anteckningarna…
Kira – vampyr
Vampyren Kira är cirka tolv år och möjligen har hennes namn med det latinska ordet för fladdermus, Chiroptera, att göra och hon kan också förvandla sig till just en fladdermus. En vampyr förblir i den ålder hon blev en så kallat odöd.  Kira är väldigt äventyrlig och har vid ett flertal tillfällen visat prov på både kvicktänkthet och stort mod.
Luppe – hamnskiftare
Han kallar sig Luppe är tolv år och kan förvandla sig till varg. Möjligen har hans namn med det latinska ordet för varg, CanisLupus att göra. Luppe är trots sitt varglika yttre en vänlig och hjälpsam person. Men i jämförelse med sin vän Kira är han betydligt mer försiktig då han ställs inför något riskabelt. Dock har han vid ett flertal tillfällen ändå visat prov på både list och mod.
Cirkusdirektören – bergatroll
Den hänsynslöshet cirkusdirektören visar gentemot andra osedda väsen är förmodligen typisk för bergatroll. Det är bara tack vare Kira och Luppe som hans planer kullkastats. Hans kumpaner som jobbar på cirkusen är också troll och är utklädda för att inte väcka människors uppmärksamhet runt omkring.

BÖCKERNAS HANDLINGAR

MARIESTAD
Kåffan
TIDAHOLM
Alva
GRÄSTORP
Gäddfrun
FALKÖPING
Jättinnan
TIDAN
Lindormen
KARLSBORG
Vätterjungfrun
LIDKÖPING
Kajsa
TIBRO
Näcken
GULLSPÅNG
Skogsfrun
TÖREBODA
Petrus
VARA
Hummel
SKÖVDE
Lyktgubbarna
HJO
Karamellkokerskan
GÖTENE
Lillebror
ESSUNGA
Mjölkharar

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
order@mediapoolen.se
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
info@mediapoolen.se
mediapoolen.se