Erdogan - Turkiets starke man

Recep Tayyip Erdogan – Turkiets president är en av 2000-talets mest omtalade politiker som blivit alltmer despotisk med åren. I början av sin politiska karriär bekämpade han korruption och försvarade civilsamhället. Idag är mänskliga rättigheter och yttrandefrihet satta ur spel. Filmen hjälper oss att känna igen tecken på hur en demokrati stegvis avskaffas.

 

 

”Demokrati är som en spårvagn – ett medel för att ta sig till ett förutbestämt mål. När man har nått ändhållplatsen kan man stiga av, ” sa Turkiets president Erdogan i ett känt tal som speglar hans ledarskap. Från början drev han en reformvänlig politik men har med åren blivit alltmer konservativ och nationalistisk.

 

Relaterade resurser

EU

Tema EU 7-9 syftar till att beskriva hur EU som demokratiskt system är uppbyggt och vilka möjligheter vi som medborgare har att påverka politiken.

Internationella händelser

Ibland kan det vara lärorikt att ta del av världshändelser ur ett annat perspektiv än vi är vana vid. Det kan vara utlandets blick på Sverige eller Sveriges blick på andra länder. I serien Internationella händelser skildras aktuella konfliktområden och händelser i en amerikansk produktion. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
[email protected]
mediapoolen.se