DECEMBER

December – Advent

 

Våra högtider: advent

I den här filmen får vi lära oss mer om advent och julförberedelserna i december. Filmen och Nordiska museet hjälper oss att förstå hur allt hänger ihop och varifrån traditionerna kommer. Vad händer under advent? Åk 4-6, 7-9

 

Svensk folktro- Vintern

Den här filmen handlar om svensk folktro under vintern. Vi får veta en hel del om adventstiden, luciafiranden, julen och om nyårsfiranden. F-3, 4-6.

10 december- Nobeldagen

 

Nobeldagen

10 december varje år firas Nobeldagen. Då delas Nobelpriset ut i Stockholm och Oslo under högtidliga former. Det här utbildningsklippet ger en bakgrund till Nobeldagen och lär eleverna om vem Alfred Nobel var och varför han instiftade Nobelpriset. Åk F-3, 4-6

 

Alfred Nobel och dynamiten

Den årliga utdelningen av nobelprisen i Stockholm är en stor mediahändelse. Men det är inte alla som vet att priset instiftades via en donation från en person som på sin tid var känd som dynamitens uppfinnare och en av 1800-talets mest framgångsrika entreprenörer. Gymnasiet.

Julen

 

Varför firar vi jul?

I det här utbildningsklippet berättar vi mer om julen – en av de största kristna högtiderna. Du får även veta mer om varför vi har julgran, jultomte, julbord och julklappar.

För åk F-3, 4-6.

 

Jultomtens dotter 2

Kung Vinters kristall blir stulen och Lucias bästis Oscar blir anklagad för stölden! Lucia blir indragen i ett vintrigt äventyr!

Åk F-3, 4-6.

Mysiga filmer för jullovet!

 

Herr Pinnemans äventyr

Herr Pinneman lever ett stillsamt liv i ett träd tillsammans med sin pinnefamilj. En dag inträffar en kedja av händelser som ska få Pinneman att hamna längre bort från hemmets trygga vrå än vad han någonsin varit förr. Som tur är får han till slut hjälp av den snälla jultomten, som hjälper honom att hitta hem igen. Fsk, F-3

 

Face to Face

Julen närmar sig och 13-åriga Brynhildhur har mycket i vardagen att glädja sig åt. Hon har fina och engagerade föräldrar, en snäll bästis och ligger bra till för att få solorollen på klasskörens julkonsert. Men Brynhildhur blir mobbad av klasskamraten Silja och det förstör allt det fina. Brynhildur kan inte förstå varför Silja är så elak mot henne och hon försöker ta reda på hur de kan bli vänner istället. 4-6.

 

 

Wendy

En modern tolkning av den klassiska sagan om Peter Pan och ett riktigt spännande filmäventyr. Häng med till ön där barn förblir barn och tid inte finns! För åk 7-9.

 

CLEO

I ett färgsprakande, lekfullt och fantasieggande äventyr får vi följa Cleo från det att hon som liten blir föräldralös till att hon som vuxen tvingas försonas med sin historia och lära sig att leva i nuet. Till filmen

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde