DECEMBER

December – Advent

 

Varför firar vi jul?

Varför firar vi jul och hur skiljer sig dagens julfirande från förr i tiden? Vad är vintersolståndet? Och varför är vissa datum under julen speciella? I det här utbildningsklippet berättar vi mer om julen – en av de största kristna högtiderna. Du får även veta mer om varför vi har julgran, jultomte, julbord och julklappar. F-3, 4-6.

 

Svensk folktro- Vintern

Den här filmen handlar om svensk folktro under vintern. Vi får veta en hel del om adventstiden, luciafiranden, julen och om nyårsfiranden. F-3, 4-6.

 

Människor för ändring: Alfred Nobel

Ett samhälle utvecklas genom att nya idéer ständigt föds, och att människors kreativitet förbättrar det som redan finns. Alfred Nobels liv är berättelsen om hur nya uppfinningar förändrade samhället för alltid. För åk 4-6.

Alfred Nobel och dynamiten

Den årliga utdelningen av nobelprisen i Stockholm är en stor mediahändelse. Men det är inte alla som vet att priset instiftades via en donation från en person som på sin tid var känd som dynamitens uppfinnare och en av 1800-talets mest framgångsrika entreprenörer. Gymnasiet.

Mysiga filmer för jullovet!

 

Herr Pinnemans äventyr

Herr Pinneman lever ett stillsamt liv i ett träd tillsammans med sin pinnefamilj. En dag inträffar en kedja av händelser som ska få Pinneman att hamna längre bort från hemmets trygga vrå än vad han någonsin varit förr. Som tur är får han till slut hjälp av den snälla jultomten, som hjälper honom att hitta hem igen. Fsk, F-3

 

Mr Stink

När Mr Stink och hans hund Duchess hotas att drivas bort från staden får Chloe plötsligt en ovanlig vän som gömmer sig i hennes skjul i trädgården. Chloe får kämpa hårt för att ingen ska upptäcka eller kanske snarare känna lukten av Mr Stink. För åk F-3, 4-6.

 

 

Face to Face

Julen närmar sig och 13-åriga Brynhildhur har mycket i vardagen att glädja sig åt. Hon har fina och engagerade föräldrar, en snäll bästis och ligger bra till för att få solorollen på klasskörens julkonsert. Men Brynhildhur blir mobbad av klasskamraten Silja och det förstör allt det fina. Brynhildur kan inte förstå varför Silja är så elak mot henne och hon försöker ta reda på hur de kan bli vänner istället. 4-6.

 

PLOEY- ETT VINTERÄVENTYR

Den isländska vintern närmar sig. Lilla Ploey missar strandpiparnas avfärd söderut och blir ensam kvar. Han bestämmer sig då för att gå över “islandet”, i hopp om att nå den mytomspunna dal som sägs vara bevarad från kylan, med den majestätiska fågeln Giron. Tillsammans får de två följeslagarna använda sin nyfunna vänskap och sitt starkaste mod för att övervinna farorna i den arktiska vintern, så att Ploey äntligen får återse sin familj.Till filmen

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

Share This