DECEMBER

December – Advent

 

Våra högtider: advent

I den här filmen får vi lära oss mer om advent och julförberedelserna i december. Filmen och Nordiska museet hjälper oss att förstå hur allt hänger ihop och varifrån traditionerna kommer. Vad händer under advent? Åk 4-6, 7-9

 

Svensk folktro- Vintern

Den här filmen handlar om svensk folktro under vintern. Vi får veta en hel del om adventstiden, luciafiranden, julen och om nyårsfiranden. F-3, 4-6.

10 december- Nobeldagen

 

Människor för ändring: Alfred Nobel

Ett samhälle utvecklas genom att nya idéer ständigt föds, och att människors kreativitet förbättrar det som redan finns. Alfred Nobels liv är berättelsen om hur nya uppfinningar förändrade samhället för alltid. För åk 4-6.

 

Alfred Nobel och dynamiten

Den årliga utdelningen av nobelprisen i Stockholm är en stor mediahändelse. Men det är inte alla som vet att priset instiftades via en donation från en person som på sin tid var känd som dynamitens uppfinnare och en av 1800-talets mest framgångsrika entreprenörer. Gymnasiet.

Julen

 

Varför firar vi jul?

I det här utbildningsklippet berättar vi mer om julen – en av de största kristna högtiderna. Du får även veta mer om varför vi har julgran, jultomte, julbord och julklappar.

För åk F-3, 4-6.

 

Jultomtens dotter

Lucias bor på Grönland och är dotter till jultomten. Ett yrke hon vill ärva men inte får eftersom hon är tjej. Detta måste ändras! Åk F-3, 4-6.

Mysiga filmer för jullovet!

 

Herr Pinnemans äventyr

Herr Pinneman lever ett stillsamt liv i ett träd tillsammans med sin pinnefamilj. En dag inträffar en kedja av händelser som ska få Pinneman att hamna längre bort från hemmets trygga vrå än vad han någonsin varit förr. Som tur är får han till slut hjälp av den snälla jultomten, som hjälper honom att hitta hem igen. Fsk, F-3

 

Face to Face

Julen närmar sig och 13-åriga Brynhildhur har mycket i vardagen att glädja sig åt. Hon har fina och engagerade föräldrar, en snäll bästis och ligger bra till för att få solorollen på klasskörens julkonsert. Men Brynhildhur blir mobbad av klasskamraten Silja och det förstör allt det fina. Brynhildur kan inte förstå varför Silja är så elak mot henne och hon försöker ta reda på hur de kan bli vänner istället. 4-6.

 

 

Wendy

En modern tolkning av den klassiska sagan om Peter Pan och ett riktigt spännande filmäventyr. Häng med till ön där barn förblir barn och tid inte finns! För åk 7-9.

 

PLOEY- ETT VINTERÄVENTYR

Den isländska vintern närmar sig. Lilla Ploey missar strandpiparnas avfärd söderut och blir ensam kvar. Han bestämmer sig då för att gå över “islandet”, i hopp om att nå den mytomspunna dal som sägs vara bevarad från kylan, med den majestätiska fågeln Giron. Tillsammans får de två följeslagarna använda sin nyfunna vänskap och sitt starkaste mod för att övervinna farorna i den arktiska vintern, så att Ploey äntligen får återse sin familj.Till filmen

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

Share This