MIK

Medie-och informationskunnighet

Digital kompetens

Källkritik

Mediekunnighet

Informationsgranskning

MIK-guide

Så stöttar vi med kunskap om MIK

I en värld präglad av information måste alla barn under sin skolgång få rätt förutsättningar att både inhämta och kritiskt granska information och budskap. På Mediapoolen erbjuder vi inspirationsdagar, kurser och kunskapsteman för arbete med MIK i skolan. Det är dock viktigt att komma ihåg att MIK inte bara handlar om källkritik. För att skapa en demokratiskt och jämställt samhälle måste även alla barn ges möjlighet att uttrycka sin röst genom olika mediekanaler. En person som kan producera en film, får dessutom en bättre förståelse för hur man kan använda mediet till att vinkla ett budskap, och får således även en djupare förståelse för hur propaganda och reklam designas för att påverka mottagaren.

Upptäck vår stora MIK-guide i Skolbiblioteksportalen

MIK i Digital pedagogik

I Digital Pedagogik hittar du både ämnesteman, filmer, artiklar, böcker och länkar som behandlar ämnet medie- och informationskunskap. Perfekt för MIK- lektionen!
 

Verktyget Creaza låter eleverna bli sina egna medieproducenter för allt från film och podcasts till tecknade serier och mindmaps. Perfekt om ni vill undersöka hur lätt det är att till exempel vrida ett budskap eller skapa falska nyheter.

Kurser

MIK-kurser och övrigt kursutbud hittar genom att klicka dig vidare till vår kurssida.

Försäljning

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

 

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde