Vanheder

Precis innan helgens ledighet kapas lektionen av Niclas som ska byta skola efter att ha uthärdat flera års mobbning. Nu kräver han en förklaring. En stark film om skuld, civilkurage och svek.

 

 

Veckans sista lektion. Precis innan helgens ledighet kapas lektionen av Niclas som ska byta skola efter att ha uthärdat flera års mobbning. Nu kräver han en förklaring. En stark film om skuld, civilkurage och svek.

Relaterade resurser

Värdegrund

Värdegrunden angår alla – både elever och pedagoger. Att prata om hur man uppträder mot varandra är mycket viktigt – vilka ord är uttryck används? Vilka regler gäller? Tema för åk 7-9.

Skytten

En man som är på kvällspromenad med sin hund försätts i en situation där han konfronteras med sina tidigare handlingar, vilket leder till att han blir medveten om sig själv och sin roll som medmänniska. Filmen kan fungera som diskussionsunderlag om etik, moral och vårt ansvar som medmänniskor. Handledning finns. Åk 7-9, Gymnasiet.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This