Uppdrag kroppen

Hur fort slår hjärtat när du anstränger dig till max och vad händer med pulsen när du blir uppskrämd? Hur lång tid tar det för mat att förvandlas till bajs? 11-åringarna Nora, Eli och Pella undersöker i varje program ett uppdrag som är kopplat till ett visst organ eller organsystem i kroppen.

 

En serie om kroppens anatomi för mellanstadiet. Hur fort slår hjärtat när du anstränger dig till max och vad händer med pulsen när du blir uppskrämd? Hur lång tid tar det för mat att förvandlas till bajs? 11-åringarna Nora, Eli och Pella undersöker i varje program ett uppdrag som är kopplat till ett visst organ eller organsystem i kroppen. Det handlar om hjärta, lungor och blodomlopp, matsmältning, hjärna och nervsystem, skelett, muskler och hud. Organens utseende, placering och funktion presenteras. Helena Thulin, barnläkare, förklarar några vanliga åkommor som hicka, förstoppning, växtvärk och blodtrycksfall.

Relaterade resurser

Tema Kost, hälsa & Hygien

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Kropp, hälsa och kost för årskurs 7-9

DR NO

Varför har vi blod? Stämmer det att vi tappar kilovis med hud under en livstid? Och vilka hormoner påverkas när vi inte äter? Följ med doktor NO när han löser svåra uppdrag i naturvetenskapens tjänst.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This