Trygg i trafiken - gå i trafiken

Barnen Enya och Alvin har fått i uppgift i skolan att lära sig vägmärken och hur man går i trafiken. De träffar vännen Ola som hjälper dem att förstå med hjälp av olika exempel och händelser hur man tar sig fram i trafiken.

 

Hur går man på en gemensam gång- och cykelbana? Hur beter man sig vid en järnvägsövergång? Enya och Alvin har fått i uppgift i skolan att lära sig vägmärken och hur man går i trafiken. De får hjälp av Ola som visar på exempel och händelser hur man tar sig fram i trafiken.

Filmens manus har utarbetats med hjälp av bland annat NTF – Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande. Till filmen finns en välgjord filmhandledning.

Relaterade resurser

Trafik

Inled temat med att titta på någon av filmerna, och prata om hur barnen tar sig till skolan. Länkarna tipsar om vägskyltar och trafikregler. Bygg sedan upp ert närområde i klassrummet, så får ni syn på platser, vägar och trafik och kan prata vidare om säkerheten i trafiken. Åk F-3.

Liam och Superhjältarna

Det enda SuperKim vill är att få rädda människor i nöd, men av någon anledning behöver ingen hans hjälp! I den här humoristiska filmen får de yngre eleverna lära sig mer om några centrala samhällsfunktioner, samt hur man ringer 112. Lämplig för Förskolan och F-3.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This