Tornet

1,5 miljoner palestinier lever i exil. Tornet är en animerad film om Israel-Palestina konflikten och att aldrig ge upp drömmen om att återvända hem och om hur livet alltid fortsätter.

 

1,5 miljoner palestinier lever i exil. Tornet är en animerad film om att aldrig ge upp drömmen om att återvända hem. Wardi är född och uppvuxen i flyktinglägret Bourj el Barajne i Libanon, där palestinska flyktingar levt i 70 år. Det som 1948 var ett litet envåningshus har med varje ny generation vuxit på höjden, precis som alla de andra husen i lägret. Genom Wardis ögon berättar filmen en historia om fördrivning och flykt, uppgivenhet och hoppfullhet och om hur livet ändå alltid fortsätter.

Relaterade resurser

Demokrati och rättigheter

Tema om demokrati med fokus på de rättigheter och skyldigheter vi som medborgare har. Åk 7-9.

Israel-Palestina konflikten

I den här filmen ska vi undersöka Israel-Palestinakonflikten. Vi går igenom viktiga historiska hållpunkter och händelser, samt får insikt i varför konflikten är så svår att lösa. Handledning finns. Från åk 7-Gymnasiet.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This