Reportage

Historiska milstolpar – minns du månlandningen?

Månen, 1969

11 oktober 2019

”Ett litet steg för människan men ett stort steg för mänskligheten.” Det är 50 år sedan Neil Armstrong uttryckte de bevingade orden när han tog de första stegen på månen. En dröm för mänskligheten gick i uppfyllelse när Neil Armstrong och hans team landade på månen den 20 juli 1969.

Efter åratal av förberedelser och hård konkurrens i rymdkapplöpningen mot Sovjetunionen om att bli först på månen, så blev det till sist USA som vann. Under de tre följande åren gjordes ytterligare 6 resor till månen men sedan tog det slut. Ingen har varit på månen på 47 år, vilket sägs bero på politiska och ekonomiska intressen.

Buzz Aldrin var tillsammans med Neil Armstrong de första att gå på månen.

Foto: NASA Wikimedia Commons

Neil A. Armstrong, Michael Collins och Edwin E. Aldrin Junior var besättningen på Apollo 11 som gjorde den spektakulära resan till månen 1969. 
Foto: NASA Wikimedia Commons.

530 miljoner människor runt i världen följde händelsen på tv. Såg du månlandningen på tv? Såg du tillsammans med andra. Vad minns du om händelsen?

Källor:
Wikipedia
Svt.se

av Anna Ketola, Kommunikatör

Tipsa Anna om positiva berättelser som rör äldre och äldreomsorg så att vi kan bli ännu bättre på att bevaka frågor som rör seniorer. Du når henne på [email protected]