Stora stygga räven

Landsbygden är inte alltid så lugn och fridfull som man kan tro och djuren på den här gården är särskilt underliga: En räv som tar hand om en hel kycklingfamilj, en kanin som spelar stork och en anka som vill vara jultomten.

Filmen Stora stygga räven består av tre kortare filmer den första handlar om Gris som älskar att påta i sin odlade trädgård men får oönskad hjälp av Kanin och Anka och mitt i allt tumult ramlar det ner en baby från hans äppelträd plus en stork som inte orkar leverera babyn till dess rätta adress, utan överlämnar det till Gris, Kanin och Anka, vilket blir ett äventyr utan dess like. Film nummer två handlar om Stora stygga räven som inget annat vill än att bli mätt på smaskiga feta höns och samtidigt imponera på vargen, men det lyckas aldrig. Han kan helt enkelt inte skrämmas tillräckligt, ingen blir rädd för honom. Då får vargen en idé som inte kan misslyckas; stora stygga räven ska stjäla äggen som hönan ligger och ruvar de blir ju kycklingar sen…men när äggen kläcks förändras situationen och ingenting blir som någon tänkt sig. I den avslutande filmen får vi träffa vännerna Gris, Anka och Kanin igen denna gången tror Anka och Kanin att de dödat jultomten och vem ska då dela ut alla julklapparna till barnen? Jo Anka tar på sig rollen bokstavligt och med Kanin som Nisse och Gris som ren bär det av ut i julaftonskvällen.

Relaterade resurser

Vänskap

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema som behandlar vikten av vänskap och med avsikt att enligt läroplanens intentioner stimulera förståelse och medmänsklighet. Hur är man en bra vän?
Vad gör man om någon blir mobbad? 

Victor och Josefine

I kloakerna under en värld av stora björnar lever den lilla musen Josefine i musvärlden med alla andra möss. Bland mössen hatar man björnar (men samlar på bebisbjörnarnas mjölktänder! När Josefine möter den hungriga björnen Victor uppstår en osannolik vänskap.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This