Skärgårdsliv - en film om skärgårdsbönder och deras liv

Hur sköter man en gård med betande djur i skärgården? I den här filmen får vi träffa familjen Schierman som driver en gård på Hjälmön i Stockholms skärgård.

Hur sköter man en gård med betande djur i skärgården? I den här filmen får vi träffa familjen Schierman som driver en gård på Hjälmön i Stockholms skärgård. Vi lär oss bland annat om det viktiga arbetet som bonden och djuren gör för att bevara vår skärgårdsnatur och den biologiska mångfalden. Vi får också lära oss om familjen Schiermans olika djur och hur arbetet skiftar från säsong till säsong. Kapitel: Inledning, På våren,Djuren åker på sommarbete, Ekologisk gård, Vad är biologisk mångfald? På sommaren, Förr i tiden,  På hösten, På vintern.

 

Relaterade resurser

Vi lär oss om : Livet på bondgården

Vi lär oss om livet på bondgården! Vilka djur och växter kan du hitta på en bondgård? Vad är en ekologisk bondgård? Är det sant att kossan har fyra magar? Vi lär oss också om grisar, kor, raps och potatis och om att se skillnad på naturgödsel och konstgödsel.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This