Skapa stort

Ett konstverk blir till! Kulturserie för barn i 9-års åldern. Skapa stort bjuder på olika typer av konst och kultur med stor variation. Syftet är att vidga kultur- och konstbegreppet och inte minst att lyfta fram barnens eget skapande. 

I åtta avsnitt får vi följa barn som blir inspirerade av redan befintliga konstverk och som vill skapa ett eget utifrån de idéer och känslor som kommer upp. Programledaren Kalle Brunelius hjälper till med att hitta rätt material och ett vernissage när konstverket är färdigt för allmän visning. Det blir allt från dans, sång, gestaltande och föränderliga verk precis som skapande ska vara, när bara fantasin får sätta gränserna. Så se och inspireras & Skapa Stort!

Relaterade resurser

Tema Färg och form

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Färger och former i alla dess former! Varma och kalla färger, grundfärger och sekundärfärger…  Vi lär oss mer om färg, och ritar en egen färgcirkel. Här kan du också prova på att göra tangram och mandalas online.

Jag, Van Gogh

Jag, Van Gogh är en film om Vincent van Goghs korta, intensiva och dramatiska liv, som visar resan fram till hans stora konstnärskap.I filmen möter vi de miljöer som inspirerade till några av världens absolut främsta konstverk och de platser där han levde och verkade. Med IMAX kvalitet blir konstupplevelsen större än någonsin tidigare med penseldrag och målningar som nästan känns levande.

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This