SEPTEMBER

1 september – Svampens dag

 

Skrutt samlar höst: Svamp

Den lilla samlaren Skrutt bor under en förskoletrapp. Nu är det höst och Skrutt letar efter natursaker. Vad kan man samla då? Jo, svamp förstås! Berättarröst: Vanna Rosenberg. Förskolan

 

Vi lär oss om: Svampar 

Svamparna är varken växter eller djur, utan tillhör ett eget rike. Denna film tar upp svamparnas kännetecken och uppbyggnad samt viktiga funktioner både i naturen och för oss människor. Åk 4-6 och 7-9.

8 september- Internationella läskunnighetsdagen

 

Läsa med

Läsningen står i centrum. Alla delarna har ett lugnt tempo men varierar i uttryck och svårighetsgrad. Idén är att barnen/eleverna ska läsa texten som berättas på textremsan och på så vis öva läshastigheten. F-3.

 

Läsmysteriet

På ett slott tar programledaren Jonas Leksell emot tre barn som antagit utmaningen att lösa ett mysterium. Uppdragen utgår från läsförståelsestrategierna: förutspå, reda ut oklarheter, ställa frågor och sammanfatta.  För åk 4-6.

15 september- Internationella dagen för demokrati

 

Fatta Sveriges demokrati

Två unga, nyfikna programledare, Leila och Noah, får i uppdrag att lära sig och tittarna mer om hur Sverige styrs. Syftet är att öka kunskapen om Sveriges politiska system, kunna hitta och tillgodogöra sig kunskap om de politiska partierna, samt stärka medvetenheten och insikten om vår demokrati och vårt statsskick. 7-9.

 

 

Fatta ordet: Demokrati

”Fatta ordet! – Demokrati” introducerar ordets innebörd genom exempel och jämförelser. Du får även se hur det används i olika sammanhang. För många känns det självklart att leva i en demokrati. Men demokratin är inget vi ska ta för givet. Den är något som vi ska vara rädda om. 7-9, Gymn.

25 september- Astronomins dag

 

Big Bang- hur jorden och livet skapades

Går det att förklara Big Bang på ett sätt som alla förstår? Här gör vi det enkelt och tydligt genom att visa hur allt började. Ur den expansionen föddes vår galax, vårt solsystem, våra stjärnor och vår jord. Hur kunde liv skapas? Hur kunde jorden bli en levande planet? Filmen är till stora delar animerad och kan ses från lågstadiet till högstadiet.

 

 

Universum berättar

Små, korta filmklipp som låter oss stifta bekantskap med våra planeter. Hur många månar har mars? Vilken planet är längst bort i vårt solsystem? Häng med på den här spännande rymdresan! Åk 4-6,  7-9.

 

PARASIT

Bong Joon-hos mäktiga Oscar-, Guldpalm- , Golden Globe- och Guldbaggevinnare! Arbetslösa, men streetsmarta, Ki-teak och hans familj intresserar sig för den rika och glamorösa familjen Park. En efter en nästlar de sig in i familjens hem, men en oväntad incident ställer allt på sin spets…Bong Joon-hos färgsprakande familjesaga är lika omtumlande som träffsäker. Den kommer ta andan ur dig!

Till filmen

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde