SEPTEMBER

1 september – Svampens dag

 

Skrutt samlar höst: Svamp

Den lilla samlaren Skrutt bor under en förskoletrapp. Nu är det höst och Skrutt letar efter natursaker. Vad kan man samla då? Jo, svamp förstås! Berättarröst: Vanna Rosenberg. Förskolan

 

Vi lär oss om: Svampar 

Svamparna är varken växter eller djur, utan tillhör ett eget rike. Denna film tar upp svamparnas kännetecken och uppbyggnad samt viktiga funktioner både i naturen och för oss människor. Åk 4-6 och 7-9.

8 september- Internationella läskunnighetsdagen

 

Läsa med

Läsningen står i centrum. Alla delarna har ett lugnt tempo men varierar i uttryck och svårighetsgrad. Idén är att barnen/eleverna ska läsa texten som berättas på textremsan och på så vis öva läshastigheten. F-3.

 

Läsmysteriet

På ett slott tar programledaren Jonas Leksell emot tre barn som antagit utmaningen att lösa ett mysterium. Uppdragen utgår från läsförståelsestrategierna: förutspå, reda ut oklarheter, ställa frågor och sammanfatta.  För åk 4-6.

 

Ordet är mitt

En serie med fristående program om att ta makten över sitt liv genom läsförståelse. Serien speglar några ungas verklighet och problem. Vilka är deras upplevelser av olika slags texter, och hur har dessa upplevelser påverkat deras liv och deras självbild? Gymnasiet.

15 september- Internationella dagen för demokrati

 

Fatta Sveriges demokrati

Två unga, nyfikna programledare, Leila och Noah, får i uppdrag att lära sig och tittarna mer om hur Sverige styrs. Syftet är att öka kunskapen om Sveriges politiska system, kunna hitta och tillgodogöra sig kunskap om de politiska partierna, samt stärka medvetenheten och insikten om vår demokrati och vårt statsskick. 7-9.

 

 

Hotet mot demokratin

Nationalsocialistiska och nazistiska rörelser i Sverige idag har rötter i tidigt 1900-tal. Drygt 200 svenska soldater drömde om att bli Hitlers hjältar, men i stället blev de föraktade förlorare.  Efter kriget tjänade många på att hålla tyst om tyskvänlighet och svensk nazism. 7-9, Gymn.

BAJSFILMEN

Dolores och Gunellen är väldigt olika. Ändå är de bästa vänner och bor tillsammans. En dag bestämmer sig Gunellen för att resa ut i världen. Dolores vill inte vara kvar ensam, så för att Gunellen ska stanna kvar berättar allt hon vet om hår och bajs, döden, livet och kärleken. Men allt det här kanske bara gör Gunellen ännu mer nyfiken på att resa ut i världen?Till filmen

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

Share This