Seeking Refuge

Animerad brittisk serie för mellanstadiet som berör filosofiska frågor och värdegrund. I varje program får du höra barn berätta om sin flykt från hemlandet till Storbritannien.

Animerad brittisk serie för mellanstadiet som berör filosofiska frågor och värdegrund. I varje program får du höra barn berätta om sin flykt från hemlandet till Storbritannien. Du får höra barnets berättelse som är baserad på verkliga händelser och på barnets nuvarande situation. Genom de olika berättelserna får du en inblick i de utmaningar som unga flyktingar står inför.Barnens berättelser kommer från Eritrea, Afghanistan, Zimbabwe, Iran mfl.

Relaterade resurser

Tema Meetings and greetings

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om hur man hälsar och titlalar varandra. Hello! Hi! What’s up? Hur hälsar man i engelskspråkiga länder? Ska man verkligen börja berätta hur man mår när nån frågar “How are you?”I engelskspråkiga länder tilltalar man ofta lärare och äldre människor med mr, mrs eller ms. 

What makes me, me

Brittiska animerade filmer för åk 4-6 som berör filosofiska frågor och värdegrund. I varje avsnitt utforskar vi ett grundläggande filosofiskt begrepp. Och genom vardagliga frågor i slutet av varje avsnitt uppmuntras eleverna att tänka kreativt: Vad är rättvist? Vad gör mig till den jag är?

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This