Roboten Dash

Är du ute efter en robot som har personlighet och kan väldigt mycket?
Får jag presentera Dash!

Personlighet

Det finns många robotar på marknaden idag och det dyker upp fler och fler hela tiden. Många har liknande funktioner men några robotar sticker ut från mängden. Dash har personlighet, så enkelt är det. Dash är charmig, rolig och blir du distraherad av något en stund så kommer Dash att försöka få tillbaka din uppmärksamhet genom att pipa och köra runt lite. Dash är lite som ett husdjur eller en robotkompis.

Dash

Dash har en massa bra funktioner som du kan se här på bilden till höger.

Det finns knappar att programmera, lampor och lysdioder att slå av och på och sensorer som kan mäta avstånd. Dash kan också höra när du klappar händerna eller pratar.

Men hur ska man göra för att programmera Dash? Det kommer vi till i nästa del.

Vad kan Dash göra?  I filmen till höger kan du se några av de saker du kan programmera Dash att göra. Roligast var att spela in så jag (Johan) och Dash hade en konversation.

Apparna

Till Dash så finns det så många som sex olika appar att använda till Dash:

Go:
Här kan du döpa om Dash, få hen att köra eller blinka med lamporna. Go låter dig lära känna Dash och utforska vad hen kan göra.
Wonder:
Lär dig programmera Dash med en bildbaserad kodning. Du kan bestämma hur Dash ska uppföra sig, skapa ett robotdjur eller en drömkompis.
Path:
Här ritar du på skärmen för att få Dash att åka runt i klassrummet.
Xylo:
Har du xylofontilläggskitet kan du programmera Dash att spela melodier och sånger.
Blockly: (Film 1 och 2)
Blockly är appen för dig som vill börja programmera på riktigt. Appen är baserad på blockprogrammering som gör att du enkelt kommer igång med att skapa enkla program där Dash bara kör och blinkar till avancerade program fulla av loopar, val och variabler.
Swift Playground
Mer om Swift Playground i nästa del.

Swift
Playground

Playground är Apples egna app för att lära sig att programmera och här har Dash fått en egen modul så att du kan skapa program för att styra Dash med programspråket Swift.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
order@mediapoolen.se
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
info@mediapoolen.se
mediapoolen.se