Pojken och världen

Lille Cacu är en pojke som bor med sina föräldrar i ett hus där regnskogen börjar. När pappan åker till staden för att få jobb åker Cacu efter för att hitta honom. Cacu passerar en fantasivärld med härlig musik men han ser också fattig arbetskraft på landsbygden, stadens slum, fabriker som gör folk arbetslösa och överlastade fartyg i den globala ekonomin.

 

Filmen om Cacu och hans resa för att återfinna sin pappa är helt enkelt ett sprudlande och sprakande av färg och form det är 100% skaparlust. Här sätter verkligen bara fantasin stopp för vad som kan dyka upp för att sedan förvandlas igen till något helt annat fantastiskt, samtidigt som den fina berättelsen rör sig som en slingrande röd tråd mellan Cacus upplevelsevärldar. Filmen var även Brasiliens Oscarsbidrag 2016.

Relaterade resurser

Tema Animera och modellera

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om att animera och modellera. Att skriva en berättelse, och sedan väcka figurerna i berättelsen till liv i en animation är roligt. Modellera och skulptera i lera, papier-maché och andra material. Filma sedan berättelsen i en enkel animation.

Zarafa

 Zarafa är ett animerat filmäventyr inspirerat av den verkliga händelsen då en giraffunge på 1800-talet fraktades som kunglig present från Sudan till Frankrike. Det är en spännande och gripande berättelse om vänskap, frihet och mod. Filmens visuella kraft kan locka till fördjupning i hur man arbetar med animationen som filmform.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This