Palme

28 februari 1986 avlossades skottet mot dåvarande statsministern Olof Palme. I decennier har mordet på Olof Palme fått den största uppmärksamheten, framför personen Palme. Vem var han? Familj, vänner, kollegor och motståndare berättar.

 

Olof Palme, en statsminister som som var både älskad och hatad men alla hade en åsikt om. Överklasspojken som skapade världens mest jämlika land och fick USA att skicka hem sin ambassadör i Stockholm. Mordet på Palme har i decennier överskuggat bilden av personen. Filmen är en berättelse om politikern och människan Palme.

Relaterade resurser

Dialog, delaktighet, demokrati

Temat behandlar demokrati men lägger fokus på de rättigheter och skyldigheter vi som medborgare har, vilka möjligheter vi har att påverka och hur kan vi arbeta demokratiskt.

Palme - sista timmarna

Den 28 februari 2016 var det 30 år sedan Palme sköts på öppen gata. Dokumentären visades i två avsnitt på TV4 i samband med årsdagen av mordet på Olof Palme. Mordet gav svenskarna insikt om en ny värld där öppenhet och demokrati inte längre kunde tas för givet. Filmerna berättar om Olof Palme och ger samtidigt en dramatisk skildring av timmarna före och efter mordet.

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
[email protected]
mediapoolen.se