NOVEMBER

4 november- No hate day

 

Mitt perspektiv- Näthat

I filmen behandlar ungdomar ämnet näthat och berättar sina självupplevda historier. Vi får reda påkonsekvenser av näthat, hur näthat kan uppstå samt lyssna till reflektioner ifrån ungdomar kring näthat och vad som kan göras för att stoppa näthatet. Från åk 7.

 

Escape

Nätmobbning blir allt vanligare och kryper längre ner i åldrarna. Filmen Escape följer två tonåringar, Anton och Madde, som kastas in i en blossande intrig. Filmen är anpassad för högstadiet och har belönats med flera priser. Utgivare Noll tolernas mot mobbing ihop med Aktiv skola.

20 november- Barnkonventionens dag

 

Evas superkoll- Barnkonventionen

Eva berättar om varför konventionen finns och om barnens rättigheter att inte bli slagna och barns rätt till sitt eget liv. För åk F-3 och 4-6.

 

 Om världen bestod av 100 personer

Tillsammans med nästan 8 miljarder andra människor bor du på jorden. Med så många människor är det svårt att lära känna alla. Tänk om världen bestod av 100 personer – vilka skulle bo där då? I den här animerade filmen ska vi lära oss om hur världen ser ut med hjälp av enkel statistik! Från åk 3.

 

Mänskliga rättigheter- Allas lika värde

Är alla människor lika mycket värda? Varför behandlas människor olika? Dessa är frågor som väcks i klassen när man tittar på filmen. Från åk 4.

 

Hur kan Barnkonventionen hjälpa dig?

Hur kom barnkonventionen till? Vilka är de grundläggande principerna? Och hur kan barnkonventionen hjälpa just dig? Vi försöker besvara de frågorna i en animerad och lekfull kontext. För åk 4-6.

 

 

Vad ska folk säga?

Sextonåriga Nisha bor i Oslo och lever ett dubbelliv. Hemma följer hon strikt familjens pakistanska traditioner, men med sina vänner lever hon ett vanligt norskt tonårsliv. När hennes pappa kommer på henne med att ha en pojkvän, skickas hon till Pakistan – ett land där hon aldrig tidigare varit. Åk 7-9, gymn.

 

Himlen över Hebron

Konflikten mellan Israel och Palestina har pågått så länge att många barn och unga inte har upplevt ett liv utan ockupation. Filmen en coming-of-age-film som skildrar tre pojkars utmaningar och förhoppningar under fem år. Hur klarar man att leva i ett samhälle under dessa förhållanden? Från åk 7.

 

November- Första advent

 

Våra högtider: Advent

Advent är en kyrkohelg som infaller fyra söndagar före julafton. Den inleder julen men också det kristna kyrkoåret. Även om julförberedelser nuförtiden påbörjas ännu tidigare, så utgör advent ännu en markering att julen närmar sig. Ordet advent betyder ankomst på latin. 4-6, 7-9.

 

 

Face to face

Julen närmar sig och 13-åriga Brynhildhur har mycket i vardagen att glädja sig åt. Hon har fina och engagerade föräldrar, en snäll bästis och ligger bra till för att få solorollen på klasskörens julkonsert. Men Brynhildhur blir mobbad av klasskamraten Silja och det förstör allt det fina. Brynhildur kan inte förstå varför Silja är så elak mot henne och hon försöker ta reda på hur de kan bli vänner istället. 4-6.

 

SHOOMS OTROLIGA RESA

Shoom kommer till världen under en storm och tappar bort sina föräldrar. Nu börjar en spännande resa genom den vildvuxna tropiska skogen där både snälla och farliga djur bor. Men ingenting kan stoppa Shoom. Hon är fast besluten att hitta en förälder, även om det råkar vara en alligator! Till filmen

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde