Reportage

Upplev härlig nostalgi med en tidskapsel

Seniorportalen, Tidskapsel

5 maj 2020

På Seniorportalen älskar vi retro, och samlar på bilder och filmklipp om svunna tider. Besök våra tidskapslar och gör en nostalgisk resa genom kultur, nöjen och familjeliv. 

Testa dina kunskaper i ett quiz eller luta dig tillbaka med en kort film som berättar hur det var förr, till vardag som fest.

Titta på 1950-talets frisyrer, och vilka filmstjärnor som inspirerade modet då. Vad hade du själv för frisyr och kläder på den tiden? Vilka händelser präglade människorna? Hur var hemmen inredda?

Oförglömliga ikoner

Lill-Babs gjorde sitt första offentliga framträdande på Barnens dag i Järvsö 1953 och blev snart en av Sveriges största artister.  Se hennes historia i temat om Lill-Babs. Tungviktsmästaren Ingemar ”Ingo” Johansson är en annan personlighet som vi samlat material om.

Det finns mycket att prata om, och vi fortsätter fylla på samlingen. Tipsa oss gärna om du har ett ämne eller fenomen du vill se ett tema om.

Tidskapslar hittar du här.

Vill du tipsa Seniorportalen om nya spännande tidskapslar? Välkommen att skicka e-post till: red@mediapoolen.se.

 

Gå till Seniorportalen och klicka på Tidskapsel.

Seniorportalen (senior.mediapoolen.se) finns ett stort utbud av resurser som riktar sig till seniorer, personal som arbetar med äldre, och anhöriga.

Förutom tidskapslar finns exempelvis Korsord, filmer, nyhetsquiz och reportage.

Seniorportalen är gratis för dig som bor i en kommun som har avtal med Mediapoolen Västra Götaland AB.

av Anna Ketola, Journalist

Tipsa Anna om positiva berättelser som rör äldre och äldreomsorg
så att vi kan bli ännu bättre på att bevaka frågor som rör seniorer.