MARS

8 mars – Internationella kvinnodagen

 

Suffragette

Utifrån kvinnorna på ett tvätteri i sekelskiftets London skildrar den brittiska filmen Suffragette en dramatisk tid i kvinnorörelsens historia. Centralpersonen Maud genomgår en omvälvande förändring när hon dras in striden för kvinnlig rösträtt. Grundskola 7-9, Gymnasieskola, vuxenutbildning.

 

Ava

Vi följer Ava, en tonårig tjej som bor med sin strikt religiösa familj i Teheran. När hennes mamma misstänker att hon har ett förhållande med en kille, och till och med tar henne till gynekologen, känner Ava sig kränkt, arg och misstrodd. 7-9, gymn

13 mars- Källkritikens dag

 

Surfarna

 Hur kan man veta om ett recept som man hittar på nätet är bra? Vem som helst kan ju ha skrivit det! Surfarna får lära sig att man alltid måste kolla upp fakta innan man litar på vad som står på nätet – och Algot får lära sig källkritikens fem frågor; vem, vad, när, varför och hur. Åk F-3

 

Källkritik

Hur ofta granskar du egentligen en bild eller artikel innan du delar? Vi följer med Viralgranskarna Åsa Larsson och Emelie Wallroth i deras jakt på falska identiteter, nättroll och fejkade bilder. För åk 4-6.

 

The Circle

Spännande thriller med Emma Watson och Tom Hanks i huvudrollerna som handlar om vikten att skydda sin identitet och sitt privatliv på nätet. Från årskurs 7.

14 mars- Matematikens dag

 

Livet i mattelandet

Välkommen till landet där matematiken betyder allt! I Bråktemplet möter vi den gamla mästaren Nin Ja, som löser invånarnas bråkproblem med sitt svärd och massa andra roliga figurer i siffrornas värld. För åk F-3.

 

 

Spegelvänd

På vinden i mormors stuga hittar Li en magisk spegel och får kontakt med en annan, okänd värld. Samtidigt startar ett forskningsexperiment som på allvar hotar världens existens. En dramaserie och ett äventyr där matematik i många former krävs för att återfå balansen i tillvaron.4-6

 

An invisible sign

Mattegeniet Mona Gray är en 20-årig ensamvarg som gav upp allt som var viktigt för henne i livet när hon var ung. Förutom matematik med syfte att hitta lösningen för  sin far som drabbats av en mystisk sjukdom.An invisible sign är baserad på en bok av Aimee Bender. Från åk 7.

 

20 mars- Grammatikens dag

 

Grammatikbolaget

På Grammatikbolaget visar vi hur roligt och enkelt det är med grammatik – och hur man både kan sjunga och prata om grammatik på ett annorlunda sätt. Eller som Britt-Inger brukar säga: “Ingen panik, det är bara grammatik!”. 4-6.

 

 

Orka plugga: Tips inför uppsatsen

Det är svårt att förbereda sig inför en uppsats på samma sätt som till ett prov. Det finns dock några saker som är bra att tänka på, fundera till exempel på vem mottagaren är och anpassa språket därefter.  7-9.

 

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST

När Cameron Post förlorade sina föräldrar i en bilolycka kände hon både skuld och lättnad över att de nu aldrig skulle få reda på att hon var lesbisk. Några år senare bor den 16-åriga Cameron med sin nyreligiösa moster och är samtidigt tillsammans med skolans snyggaste tjej. När de två blir påkomna skickas Cameron till God’s Promise, ett konverteringsläger där man ”botar” tonåringar från deras homosexualitet.Till filmen

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info(a)mediapoolen.se

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

Share This