Livet i Mattelandet 2

Livet i Mattelandet är tillbaka med säsong 2.  Vi får bekanta oss med de nya karaktärerna Inge Räknander, Conni Kalkyl, Kakan, Deci, Låtta och Elva. De tar matematiken på fullaste allvar och guidar oss genom Matematikrestaurangen, Sifferverkstaden, Räknebageriet och Mattepolisen. Som vanligt avslutas varje program med sång och show på Matematikrestaurangen.

Aldrig har matte varit roligare än i Mattelandet! Välkommen till landet där matematik betyder allt! Möt den självsäkre mattepolisen Inge Räknander som löser sina fall med hjälp av siffertjuven Conni Kalkyl. I Räknebageriet bakar Bullino och Kakan färska och korrekta uträkningar medan Primus och Deci i Sifferverkstan mekar ihop vilket tal som helst med hjälp av bara tio siffror. Serien presenterar de fyra räknesättens användning i olika situationer. Det bjuds på matematiska uträkningar där metoder och begrepp visualiseras. Programmen bidrar till förståelse för taluppfattning och tals användning genom att lyfta matematiska frågor och resonemang som inspirerar till att lösa matematiska problem.

Relaterade resurser

Tema Dubbelt och Hälften

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om att upptäcka samband och förändringar är ett viktigt inslag i den tidiga matematiken.  I temat “Dubbelt och hälften” tittar vi på avvikelser och symmetri och letar likheter 
och olikheter i mönster. 

Livet i Mattelandet

Säsong 1. Välkommen till landet där matematiken betyder allt! I Bråktemplet möter vi den gamla mästaren Nin Ja, som löser invånarnas bråkproblem med sitt svärd. I Sifferverkstan jobbar siffermekarna Primus och Zero, som lagar och tillverkar alla tio siffror och bygger hur stora tal som helst. I Räknebageriet kämpar bagaren Bullino för att få ihop korrekta uträkningar till sina kunder, medan stammisen Janis tar varje tillfälle i akt att stoppa ett bakverk i munnen. Till Geometribanken kommer alla som behöver en speciell geometrisk form.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This