Livet i Mattelandet 1

Ni som inte älskar matematik, kommer garanterat att göra det efter ni besökt Mattelandet, ett land där matte regerar och siffror och tal är lustfyllt och inte kvalfyllt. Häng med Nin Ja, Bullino, Zero och Primus plus de charmiga räkneaporna in i deras land och bli begeistrad av allt ifrån tio kompisar till geometri!

Säsong 1. Välkommen till landet där matematiken betyder allt! I Bråktemplet möter vi den gamla mästaren Nin Ja, som löser invånarnas bråkproblem med sitt svärd. I Sifferverkstan jobbar siffermekarna Primus och Zero, som lagar och tillverkar alla tio siffror och bygger hur stora tal som helst. I Räknebageriet kämpar bagaren Bullino för att få ihop korrekta uträkningar till sina kunder, medan stammisen Janis tar varje tillfälle i akt att stoppa ett bakverk i munnen. Till Geometribanken kommer alla som behöver en speciell geometrisk form.

Relaterade resurser

Tema Räknemetoder

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Räknemetoder. Vi lär känna siffror och enkla tal genom serier som “Livet i Mattelandet” och “Räkneaporna”.  En bra resurs är också Nationellt Centrum för Matematikutbildning; här finns bra övningar att använda direkt i klassrummet. 

Livet i Mattelandet 2

Säsong 2. Välkommen till landet där matematik betyder allt! Möt den självsäkre mattepolisen Inge Räknander som löser sina fall med hjälp av siffertjuven Conni Kalkyl. I Räknebageriet bakar Bullino och Kakan färska och korrekta uträkningar medan Primus och Deci i Sifferverkstan mekar ihop vilket tal som helst med hjälp av bara tio siffror. Serien presenterar de fyra räknesättens användning i olika situationer.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This