Little Wing

Det blir en omtumlande resa när 12-åriga Varpu en natt stjäl en bil för att åka och träffa sin biologiske far som hon aldrig mött. När hon väl finner honom är han inte alls så som hon föreställt sig. Hösten 2017 belönades Little Wing med Nordiska rådets filmpris.

 

Little Wing

12-årig Varpu växer upp snabbt men hennes omogna mamma vill inte bli stor. Sin biologiska pappa har Varpu aldrig träffat, men en vaken natt bestämmer hon sig för att ändra på det. Hon stjäl bilen och kör norrut för att hitta den man som hon bara vet namnet på. Det blir en omtumlande resa och när hon väl finner honom är han inte alls så som hon föreställt sig. Hon vill inte bli besviken och han vill inte göra henne besviken, men föräldraskapet är inte lätt för en udda enstöring. Varpu är än en gång den mest mogna i relationen, men sakta leder mötet till insikter om både varandra och världen.

Relaterade resurser

Tema Identitet

Temat behandlar hur vår identitet påverkas av olika faktorer som t.ex. kön, religion, sexuell läggning m.fl. Temat behandlar även några av de stora livsfrågorna.

Örnjägarens son

Bazarbai drömmer om staden och världen utanför stäppen. Men hans pappa däremot är övertygad om att Bazarbai skall axla manteln och bli örnjägare. Till slut rymmer Bazarbai efter tillsammans med sin fars örn, på en resa som ska bli livsavgörande.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This