Lär känna konstnären

I den här serien stöter vi på de klassiska mästarna såsom Michelangelo, Da Vinci och Monet. Filmerna behandlar både konstnärernas liv och viktiga verk.

 

I 6 avsnitt följer vi några av våra mest kända konstnärer, från geniet Leonardo da Vinci till den excentriske Vincent Van Gogh. Eftersom konstnärerna lever under skilda epoker ser man tydligt hur konstens stilideal ändras med tidens strömningar på ett växlande sätt. Filmerna varieras med animerade avsnitt om personligheternas liv samt verkliga bilder av deras verk.

Relaterade resurser

Tema Konstens historia

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Konstens historia.Vi följer konsten genom tiderna. Från grottmålningarna och till våra dagar. Olika material och uttryck. Du kan fundera över varför konsten är viktig!

Jag, Van Gogh

Jag, Van Gogh är en film om Vincent van Goghs korta, intensiva och dramatiska liv, som visar resan fram till hans stora konstnärskap.I filmen möter vi de miljöer som inspirerade till några av världens absolut främsta konstverk och de platser där han levde och verkade.  

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This