Långt ifrån stan

Thomas Eriksson är född och uppvuxen i den lilla orten Ljungaverk i Medelpad och vägrar flytta därifrån. När han som tjugofyraåring 1999 flyttade till Trondheim för att studera på konsthögskola längtade han hela tiden till sin hemby.

 

Thomas Eriksson är född och uppvuxen i den lilla orten Ljungaverk i Medelpad och vägrar flytta därifrån. När han som tjugofyraåring 1999 flyttade till Trondheim för att studera på konsthögskola längtade han hela tiden till sin hemby. Han startade företaget HåkkiTM tillsammans med studiekamraten Bjørn-Kowalski Hansen och formgivaren Mats Stenslet för att visa att det faktiskt fungerar att bo och arbeta långt ifrån storstaden. De tre vännerna började formge t-shirts för att uttrycka idéer och fördomar om livet i Ljungaverk. När Thomas inte är i Ljungaverk samlar han berättelser från svenska småstäder, gör ståuppkomik om livet i glesbygden och undervisar skolbarn om glesbygdens möjligheter.

Relaterade resurser

Äta sova dö

Äta sova dö är en film om arbetets betydelse i våra liv och för vår identitet och vårt människovärde. Den driftiga Rasa ger dagens arbetslinje ett ansikte men belyser också de svårigheter människor på avfolkade ställen och med sämre förutsättningar kan ha att skapa den framtid de drömmer om.

 

Amatörer

Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när den tyska lågpriskedjan Superbilly överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Nu gäller det att sätta Lafors på kartan meddelar kommunchefen och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är dessvärre slut men kommunanställde Musse får en vågad idé; Vi låter skolungdomarna göra filmen – som ett skolprojekt i demokratins anda!

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This