Reportage

Kolla Seniorsurfarskolan

Teknik, Digital inkludering

17 februari 2020

Seniorsurfarskolan är en serie faktaklipp med Kattis Ahlström som programledare. Genom 12 korta avsnitt lotsar Kattis oss bland annat genom ämnen som Facebook, appar, Swish, och hur man handlar säkert på nätet.

När samhället går allt mer mot digitala lösningar är det viktigt att alla får lära sig den nya tekniken. Tekniken som för många gör livet enklare kan istället kraftigt begränsa livet för de som inte får lära sig den. Det kan handla om att man slutar resa för man inte vet hur man bokar en tågbiljett, eller att det blir svårt med myndighetskontakt när allt sker på nätet.

I serien medverkar också kända personligheter som Björn Hellberg och Marianne Mörck. Varför inte använda serien till en studiecirkel eller samtalsämne på dagverksamheten? Ett avsnitt är ca två minuter långt, och därefter finns kanske tid till både kaffe, och att tillsammans utforska dagens ämne med en surfplatta.

Se serien Seniorsurfarskolan på Seniorportalen. 

Seniorwebbens app-guider
Vill du lära dig mer om appar? Läs våra app-guider på Seniorwebben. Där visar vi stegvis hur du använder olika appar för både nytta och nöje. Med en app kan du låna böcker från biblioteket och läsa dem på din telefon. Med en annan app kan du lära dig mer om våra 300 vanligaste fåglar.

Bild: Kattis Ahlström är programledare i Seniorsurfarna.

av Anna Ketola, Kommunikatör

Tipsa Anna om positiva berättelser som rör äldre och äldreomsorg
så att vi kan bli ännu bättre på att bevaka frågor som rör seniorer.
Du når henne på [email protected]