Förgyll dina quiz och tävlingar med Kahoot!

Vill du köra ett digitalt quiz i klassrummet med omedelbar återkoppling. Med Kahoot! kan du skapa interaktiva quiz som eleverna kan svara på direkt från sina mobiler/surfplattor/datorer.

Kahoot!

Vill du få med dig klassen och göra dina quizar, diagnoser och exit tickets mer engagerande och interaktiva. Testa att göra dessa med hjälp av Kahoot! Det som Kahoot! gör är att skapa en sorts tävling med musik, poäng och återkoppling. Frågorna visas upp på skärmen och eleverna svara med sina telefoner/surfplattor/datorer. När du är klar kan du exportera svaren och se hur det gått för eleverna. Ett tips är att eleverna använder förnamn eller smeknamn du kan identifiera, så att du kan följa upp resultaten.

Quiz

Första Kahoot!-varianten jag kommer visa är quiz. Med quiz skapar du en frågesport med flervalsalternativ. Du kan lägga till YouTube-klipp eller bilder för att visa något angående frågan och välja om frågan ska ha ett eller fler rätta svar. Kolla in filmen här till vänster så får du se hur det går till.

Discussion

Discussion skiljer sig inte särskilt från Quiz, skillnaden är att du bara kan ha en fråga och att det inte finns ett rättsvar eller möjlighet till poäng. Här handlar det alltså mer om att skapa en övningar som en digital fyra hörnövning eller liknande. Kahoot! själva tipsar att de skapat discussion för att det ska gå snabbt att skapa en fråga under lektionen, därför är den begränsad till bara en fråga etc.

Jumble

Med Jumble kan du skapa quiz där du ska sortera saker i en viss ordning. Precis som det vanliga quizet kan du lägga till bild eller videoklipp till frågan.

Survey

Med Survey kan du fråga eleverna efter deras åsikter utan att det blir poäng eller att det finns rätt och fel på frågorna. Bra användningsområden är t.ex. som en ”exit ticket” där du på slutet av lektionen kollar av om eleverna känner att de ha hängt med på det du gått igenom.

Resultaten

Efter att ditt quiz är genomfört kan du ladda ner resultaten och få ut dessa i ett kalkylark. Här kan du, om eleverna inte slarvat med namnen, se hur det gått för varje enskild elev. På så sätt får du feedback på hur din lektion, lektionsserie har fungerat.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
[email protected]
mediapoolen.se