JULI

18 juli – Internationella Mandeladagen

 

Förstå sammanhanget- Nelson Mandela

Efter ett sekel av rassegregation blir Nelson Mandela den 10 mai 1994, vald till president i Sydafrika. Händelsen är ett historiskt ögonblick och en försoning för sydafrikaner. Samtidigt är det ett erkännande av de uppoffringar som denna politiska ikon genomlidit. I filmen presenteras Mandelas enastående uthållighet och mod, som tog honom från fängelset till presidentämbetet för Republiken Sydafrika. 1993 hedrades han också med Nobels fredspris.Grundskola 7-9, Gymnasieskola.

 

Vägen till frihet

Mandela – vägen till frihet sträcker sig över Nelson Mandelas extraordinära liv, från hans barndom på landsbygden till hans kröning som den förste demokratiskt valde Sydafrikanske presidenten. Det är en spännande historia om en vanlig man som antog sitt livs utmaning och segrade – ett intimt porträtt av den ikon som nyss gick ur tiden, men som alltid kommer att leva kvar. Filmen bygger på Nelson Mandelas självbiografi och är skapad med hans välsignelse. Från gymnasiet.

Sommarlov= Filmlov!

 

Sommarfilmen

Välkommen till vår stora, härliga samling med filmerna som gör sommarlovet extra mysigt! Tänk dig en stor påse gott och blandat fylld med smaskigt ögongodis!

Välkommen till sommarens mest späckade filmblandning!

JORDGUBBSLANDET

Vackra omgivningar, usla villkor och ömtålig kärlek. På ett jordgubbsfält i Blekinge möts tonåringarna Wojtek och Anneli. Han gästarbetar och hon är dottern till hans arbetsgivare. Deras förälskelse växer sig starkare men ifrågasätts av omgivningen. Till filmen

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde