The courageous heart of Irena Sendler

En sann historia om Irena Sendler som satte sitt eget liv på spel för att skydda judiska barn från att deporteras till dödslägren under andra världskriget. Irenas otroliga insats för att rädda liv har gjort henne känd som Warszawas svar på Oscar Schindler.

Irena Sendlers mod och civilkurage under andra världskrigets Polen har filmatiserats och berättas realistiskt med hjälp av en Oscarbelönad skådespelarensemble.

Det är tidigt 1940-tal och den unga Irena arbetar som socialarbetare i Warszawas ghetto och blir en del av ett hemligt nätverk som räddar judiska barn från att skickas till koncentrationslägren.

Relaterade resurser

Andra världskriget - förintelsen

I det här temat tittar vi på orsaker till andra världskriget, och de följder det fick i mänskligt lidande. ”Vi får aldrig glömma”, säger man när man pratar om nazismens fasor. Vad innebär det?

Krigshemligheter

Det är andra världskriget sommaren 1943, och Nederländerna är ockuperat av Tyskland. Två pojkar blir kompis med en ny tjej i klassen. Hon bär på hemligheten att hon är judinna, men berättar det bara för den ena pojken. Spännande och välgjort drama om vänskapens kraft.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This