I Kill Giants

Tonåringen Barbara Thorson bor tillsammans med sin bror och storasyster i en mindre kuststad i USA. Övertygad om att demoniska jättar från en annan värld ska attackera deras stad, spenderar hon all vaken tid åt att bygga fällor och tillverka vapen för att orädd bekämpa dem.

 

 

Insvept i en värld inspirerad av kärleken till fantasyspelet Dungeons & Dragons och basebollspelaren Harry ”The Giant killer” Covelevski är Barbara Thorson den enda personen som står upp mot hotet från jättarna. Men när en vän och skolkuratorn försöker nå henne tvingas hon till slut ta itu med verkligheten, som hon in i det längsta försökt undvika.

Relaterade resurser

Psykisk ohälsa

De senaste åren har den psykiska ohälsan ökat kraftigt bland barn och ungdomar. Många upplever stress i skolan, och att man har krav på sig att se ut eller vara på ett visst sätt. Hur kan man få stöd om man mår dåligt? Tema kring olika diagnoser och symptom, för att öka kunskapen om psykisk ohälsa. Åk 7-9.

Escape

Nätmobbning blir allt vanligare och kryper längre ner i åldrarna. Filmen Escape följer två tonåringar, Anton och Madde, som kastas in i en blossande intrig. Filmen är anpassad för högstadiet och har belönats med flera priser. Åk 7-9. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This