Gustav Vasa

Vem var Gustav Vasa?  Frihetshjälte, landsfader och riksbyggare? Eller bara en maktlysten egoist? Kanske både och? 

Vem var Gustav Vasa?  Frihetshjälte, landsfader och riksbyggare? Eller bara en maktlysten egoist? Kanske både och? Men han var inte ensam. Det kungliga arvrike vi idag kallar Sverige kanske inte ens existerat utan Gustav Vasas tre drottningar. För de som styrde 1500-talets Sverige gjorde det som ett familjeföretag. Det här är berättelsen om Gustav Vasas tid, hans väg till makten, propagandan, skrönorna och det mest betydelsefulla som ägde rum och finns kvar av Gustav Vasas tid som kung av Sverige.

 

Relaterade resurser

Tema Vasatiden

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Vasatiden. Vasatiden är den spännande tidsperiod då Vasaätten regerade Sverige. Det är den period då Sverige blev en stat och ett arvkungarike. 
Perioden sträcker sig från 1521 då Gustav Vasa blir riksföreståndare, till Drottning Kristinas abdikation 1654.

Vasanytt

I den här nyhetssändningen ska vi lära oss om Vasatiden. Hur började egentligen Vasatiden? Och varför tog den slut? Vi utgår från begrepp och händelser som Stockholms blodbad, reformationen, skatterna och tronföljden. Vi undersöker hur olika händelser påverkade befolkningen och samhället. Vi lär oss också om kvinnornas roll i samhället.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This