Kom igång med Google Classroom!

Har du tillgång till Google Classroom på din skola men inte kommit igång än? Google Classroom är en fantastisk plattform för att koordinera klassrumsarbete och kommunikation med eleverna även utanför skoltid. Vad har vi i läxa? Jag behöver instruktionerna till svenskauppgiften. Kan jag få länken så jag kan kolla på filmen hemma eftersom jag ska till tandläkaren? Detta är nog vanliga frågor i skolan och förr kanske det tog en stund att hjälpa eleven med detta, nu räcker det med att svara: Det finns i ditt Google Classrum.

Vad gör Google Classroom?

Google Classroom hjälper dig att publicera och dela material. Dela ut en länk, ett quiz eller en exit ticket direkt till eleverna. Classroom koordinerar elevernas arbeten så att du kan överblicka arbetssituationen, du kan få inlämningar i det format du helst vill ha och du får möjlighet att ge respons direkt till eleven när du har tid och inte bara under lektionerna.

Skapa ditt första Classroom.

I den här filmen visar vi hur du kommer igång och skapar ditt första Classroom samt bjuder in eleverna.

Vad kan man göra?

Du kan bland annat, posta inlägg/meddelanden till eleverna, lägga in en uppgift, skapa ett quiz eller ställa en fråga. En bra funktion om du har många klasser i samma ämne, är att du kan återanvända saker du gjort tidigare även från andra klasser.

Elevrespons

 

I den här filmen visar vi hur du kan använda Google Classroom för att ge eleverna respons på arbeten, både gruppvis och individuellt. Det finns även en inbyggs svarsbank där du kan återanvända återkommande svar. 

Bonus!

 

I bonusfilmen visar vi två smarta tips till Google Classroom. Digitala lektioner och en chromeplugin som låter dig göra lektioner av resurser du hittar på nätet. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
[email protected]
mediapoolen.se