Goliat

Goliat är en historia om Sverige idag, skildrat genom en kriminell familj och mot en fond av nedlagda industrier, ökade samhällsklyftor och hårdnat politiskt klimat. Kimmies pappa Roland ska snart inställa sig för att avtjäna ett fängelsestraff. Med Roland borta måste Kimmie axla rollen som familjeförsörjare och ta över sin pappas kriminella affärer. En uppgift han vare sig är redo för eller vill anta.

När pappa Roland ska in och avtjäna ett fängelsestraff på sexton månader finns det ingen annan än 16-17- årige Kimmie som kan försörja familjen, men han är inte redo att axla pappans kriminella karriär. Han har svårt med den mansbild som råder i familjen och bekantskapskretsen där manlighet är lika med rå muskelstyrka och där man aldrig viker ned sig. Han är också den som får ta hand om sin lillasyster när hans mamma inte orkar, dessutom är det ständigt problem med socialen, kronofogden och polisen. Kimmie står vid ett vägskäl mellan sin dysfunktionella familj och viljan att göra rätt. Han brottas även med sitt samvete och lojaliteten till sin pappa och sin bakgrund. En film som tar upp den svåra situation som tyvärr allt fler unga i vårt samhälle står inför.

Relaterade resurser

Tema Värdegrund

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Värdegrund. Värdegrund angår alla – både elever och pedagoger. Att prata om hur man uppträder mot varandra är mycket viktigt – vilka ord är uttryck används? Vilka regler gäller?

Tjuvheder

När Minna, som redan befinner sig i samhällets marginaler, förlorar sin lägenhet ser hon ingen annan utväg än att lura pengar av en langare. När hon flyr träffar hon Katja som tar med henne till en illegal bosättning. Här skapar de sig en dräglig tillvaro och hittar något de båda har saknat länge – gemenskap. Men Minnas förflutna vägrar att lämna dem ifred. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This