Girlhood

Marieme bor i en parisisk förort. Hon måste ta hand om sina småsyskon, hjälpa mamma på jobbet och hon kontrolleras av sin storebror. I skolan ligger hon efter. När hon träffar Lady, Adiatou och Fily föds tanken på frigörelse. Hon skaffar sig en ny stil, byter namn och hoppar av plugget för att bli en i gänget.

 

Livet i förorten till huvudstaden Paris är hårt, stor arbetslöshet, en överhängande risk för kriminalitet och utanförskap. För en ung tjej som Marieme som har det svårt i skolan och inte vet riktigt vem hon ska eller vill vara är balansgången mycket svår. Hemma måste hon hålla skenet uppe att hon sköter skolan, sina små syskon och gör som hennes mamma säger, men i tjejgänget är hon en helt annan tjej som slåss, snattar och träffar de killar hon vill. Men det rykte hon får som en ”bad girl” når fram till hennes storebror och då tvingas hon till ett liv hon inte tänkt sig.

Relaterade resurser

Tema Flickors rättigheter

I Digital Pedagogik finns temat Flickors rättigheter innehåller ett antal filmer, där jämställdhetsfrågor samt frågor kring flickors och kvinnors rätt att bestämma över sina liv ligger i fokus.

Foxfire

I ett arbetarområde i staten New York på 50-talet bildar en grupp tonårstjejer ett systerskap som motvikt till den mansdominerade omgivningen. De kallar sig Foxfire – och känns igen på tatueringen av en flamma på axeln.
”Mellan Väggarna”-regissören Laurent Cantets version av Joyce Carol Oates roman ”Foxfire – En tjejligas bekännelser”.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This