Giraffada

Gripande berättelse om kärlek, frihet och mod – och om hur det kan vara att växa upp i ett av världens mest konfliktfyllda områden.

 

Giraffada

Ziads pappa är veterinär på zoo och Ziad tillbringar all sin lediga tid tillsammans med djuren, allra helst de två girafferna. Allt skulle nog vara bra om de inte bodde på Västbanken, den del av Palestina som är ockuperad av Israel. När den ena giraffen dödas i ett bombanfall blir både Ziad och giraffhonan deprimerade och matvägrar. Den enda lösningen blir att smuggla en giraffhane över gränsen från Israel.

Relaterade resurser

Konflikt Israel- Palestina

Temat behandlar en av de mest komplicerade konflikterna de senaste 60 åren där religion, rasism och internationell politik alla spelar stor roll i att bibehålla konflikten.

Igor och tranorna

11-årige Igor bor i Ryssland och delar ett speciellt intresse med sin far Peter, en berömd fågelskådare och forskare. Tillsammans observerar de tranorna och kämpar för att fadern ska få fortsätta sin forskning.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This