Gandhi och vägen till Indiens självständighet

Hans folk kallade honom Mahatma, vilket betyder den stora själen men hans namn var Mohandas Karamchard Gandhi. Gandhis politiska och sociala lära var att tillämpa principen om kärlek till alla områden i livet. Han inspirerade många människor att utföra manifestationer och demonstrationer utan att använda våld.

 

Gandhis  politiska och sociala lära var ett försök att tillämpa principen om kärlek överallt, till alla områden i livet. Gandhi inspirerade många människor att utföra manifestationer och demonstrationer utan att använda våld, och blev själv i perioder fängslad för att ha demonstrerat mot orättvisor.

Förutom advokat och politiker var han även en andlig ledare. Han grundade satyagraha – en filosofi där kärnan är sanning och motstånd mot det onda genom aktivt ickevåldsmotstånd.  Han var även förgrundsgestalt i kampen för Indiens självständighet från det Brittiska imperiet. Hans liv avslutades när han var 78 år och blev mördad av en hinduisk fanatiker.

Relaterade resurser

Hinduism

Tema Hinduism ger en översiktlig bild av hinduismen som religion.

Det vita folket

I Det vita folket från 2015, med bland annat Pernilla August och Vera Vitali i de kvinnliga rollerna, riktar Aschan skoningslös kritik mot Migrationsverket och svensk flyktingpolitik. I förberedelserna till filmen tillbringade regissören ett och ett halvt år på en flyktingförläggning i Märsta. Lämplig från 15 år.

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This