Första världskriget

Första världskriget var ett fruktansvärt krig som drabbade hela världen. Ett krig som de flesta trodde skulle vara över på ett par veckor, men som varade i fyra långa år. 

Första världskriget var ett fruktansvärt krig som drabbade hela världen. Ett krig som de flesta trodde skulle vara över på ett par veckor, men som varade i fyra långa år. I den här filmen går vi igenom händelserna under kriget. Vi undersöker vad det var som utlöste kriget och vilka orsaker som låg bakom. Vi går bland annat igenom skotten i Sarajevo och händelserna på västfronten. Men vi lär oss även om slagen utanför Europas gränser och hur Versaillesfreden slutligen kom till. En film som ger en översikt över första världskrigets förlopp, för elever i högstadiet och gymnasiet. Kapitel: Inledning, Situationen i Europa, Skotten i Sarajevo, Väst- och östfronten, Skyttegravskrig, Slagen vid Verdun och Somme, Rysslands nederlag och folkmordet på armenier, Kriget på havet och världsfronter,  Kriget avgörs,  Versaillesfreden, Krigets konsekvenser.

Relaterade resurser

Tema Första Världskriget

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Första världskriget. Temat syftar till att ge en översiktlig bild av första världskrigets orsaker, konsekvenser och förlopp samt att lyfta fram några enskilda livsöden. I temat möter eleverna bland annat berättelser och  människoöden under första världskriget.

Första världskriget i Sverige

Morgonen den 2:a augusti 1914 ringer kyrkklockor över hela Sverige. Signalen för att det första världskriget har brutit ut. Alla värnpliktiga män kallas in och civilförsvaret aktiveras. Snart förklarar den svenska regeringen att landet ska vara neutralt i kriget, alltså icke krigförande. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This