Förskolelyftet

2024

Vad innebär utbildning och digitalisering i förskolan 2024?

Huvudtalare: Erika Kyrk Seger
Välkommen till Förskolelyftet, en inspirationsdag för dig som jobbar inom förskolan i någon av Mediapoolens medlemskommuner. Årets förskolelyft är det första som genomförs och vi är otroligt glada att kunna presentera Erika Kyrk Seger som huvudtalare. Förskolelyftet är kostnadsfritt för dig som är verksam i vårt område.

Vi bjuder även på praktiska tips som du kan ta med dig tillbaka till förskolan. Vår ambition är också att skapa utrymme för dig som pedagog att hinna med att se ditt och dina kollegors arbete. Kom och bli påfylld!
Årets program handlar om hur vi kan navigera och stå stadigt när samhället tycker och värderar och helt tycks ha missat värdet av det pedagogiska arbetet som pågår varje dag på våra förskolor.
Nedan hittar du mer information om programmet.

VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!
Välj den stad och dag som passar dig bäst

Boka din plats idag!

OBS! Förskolelyftet är kostnadsfritt men exklusivt för Mediapoolens medlemskommuner.

Plats och tid

Skövde

6 maj, Kylarvägen 7

Uddevalla

7 maj, Pipfabriken, Gustav Mattssons väg 2

Borås

8 maj, Lilla Navet (Navet Science Center), Skaraborgsvägen 1A

Tid: 14.00-16.00

Drop in från 13.30 Programmet startar kl 14.00

Program

Erika Kyrk Seger

Vad innebär egentligen digitalisering och utbildning 2024?

Vi står mitt i en utmanande tid i förskolan på många sätt. Det kan splittra oss i känslor, tankar och handlingar. Mitt i allt finns det en sak som består: vårt demokratiska uppdrag och erbjudandet av utbildning. Under Förskolelyftet ska vi fokusera på ett av dessa områden – digitaliseringens varande i förskolan. Det finns många som uttalar sig som att de har en expertkännedom om förskolan och det som sker där i arbetet med digitala verktyg. Men där finns det bara en grupp experter – och det är vi i förskolan! Och vi har ett utbildningsansvar – så vad innebär egentligen digitalisering och utbildning 2024? Vad ska vi förhålla oss till? Och hur gör vi det vi gör med hållbarhet, kunskap och demokratiska värden i fokus?

Fika och reflektionstid

Självklart kommer det finnas tid för fika och samtal! Passa även på att träffa vår försäljningsavdelning som demonstrerar ny teknik för förskolan.

Malin Müller Öhrvall

Resurser och verktyg och hur du kan använda dig av dem i undervisningen.

Boka din plats idag!

OBS! Förskolelyftet är kostnadsfritt men exklusivt för Mediapoolens medlemskommuner.

Självklart visar vi lite ny teknik också.

I samband med Vårlyftet kommer även våra duktiga säljare att vara på plats för att svara på frågor om teknik och projektorer samt demar lite produkter.

Kom och hälsa och ställ dina frågor om ljud och bild för förskolan.