FEBRUARI

6 februari – Samernas nationaldag

 

Cloudboy

Först är Niilas inte sugen på att lämna Belgien för att tillbringa sommaren med mamma i Sápmi. Men efter många vändor visar det sig bli det största äventyret i Niilas liv! 4-6.

 

Glöd

Glöd är namnet på en satsning från Svenska Filminstitutet, en serie kortfilmer med möten och historier på Sveriges fem nationella minoritetsspråk.

 

Världens urfolk

Samer, inuiter, indianer och aboriginer. De är alla urfolk, urinvånare, eller ursprungsbefolkningar. I den här filmen ska vi undersöka några av världens urfolk och deras situation idag.

6 februari- Internationella dagen mot kvinnlig könsstympning

 

Kvinnlig könsstympning

Kvinnlig könsstympning är vanligt förekommande i flera länder.  I den här filmen berörs både de medicinska komplikationerna och det sociala handikapp kvinnan kan uppleva i sitt umgänge. Inte minst om hon flyttar till länder, som Sverige, där könsstympning inte förekommer. Gymnasiet.

 

 Världens modigaste flickor?

När skolorna i Tanzania har lov börjar säsongen för könsstympning. Trots att det är olagligt stympas tusentals unga flickor varje år, med förödande resultat. Om att stå upp för mänskliga rättigheter och kämpa för förändring. Från åk 7.

14 februari- Alla hjärtans dag

 

Skoldiscot

Kevin vill gärna bjuda upp på skoldiscot. Men det känns väldigt pirrigt. En film som utmanar normer och fördomar på bara några minuter…4-6

 

 

Alex&Eve

Alex är en grekisk-ortodox lärare i 30-årsåldern. Hans föräldrar vill att han gifter sig med en grekisk kvinna. Men istället faller Alex handlöst för den libanesiska och muslimska advokaten Eve.  Från åk 7.

 

Skönheten och odjuret

Skönheten och odjuret är en fransk saga från 1700-talet som roat barn i århundraden och som filmatiserats ett oräkneligt antal gånger. Rekommenderas från årskurs 7 och uppåt.

 

21 februari- Internationella dagen för modersmål

 

Pinos dagbok

Pinos dagbok finns på massor av olika språk. Klicka på länken (rubriken Pinos dagobok) för att komma till en sökning på programmen i Digital Pedagogik. Välj sedan önskat språk bland filtren för att hitta det modersmål som ni letar efter. Förskola

 

 

Folksagor i världen

Animerade kortfilmer baserade på ovanliga folksagor från hela världen. Filmerna riktar sig till F-3 och är ursprungligen producerade för BBC Learning. Sagorna ger kännedom om olika länder, kulturer och berättartraditioner.

 

 

Shut up haters

Turpa kiinni minun haters kan användas för att diskutera teman som identitet, minoritetsspråk, att leva i en glesbygd och rötter. Filmen innehåller mycket musik och behandlar även kulturrelaterade frågor som konsten och kulturens förutsättningar att leva och utvecklas i en glesbygdsort.

 

H is for happiness

Candice har förlorat en familjemedlem. Hon tar på sig uppgiften att försöka få sin familj glad igen. Finstämt, humoristiskt, sorgligt och härlig feelgood! Till filmen

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info(a)mediapoolen.se

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde