FEBRUARI

6 februari – Samernas nationaldag

 

Cloudboy

Först är Niilas inte sugen på att lämna Belgien för att tillbringa sommaren med mamma i Sápmi. Men efter många vändor visar det sig bli det största äventyret i Niilas liv! 4-6.

 

Samernas tid

Samernas tid är en serie i tre delar som lyfter fram samernas mångtusenåriga historia i norra Europa. Lämplig från årskurs 7 och uppåt.

6 februari- Internationella dagen mot kvinnlig könsstympning

 

En blomma i Afrikas öken

Baserad på Waris Diries bästsäljande självbiografi. En stark skildring om hennes omtumlande flykt från hemlandet till ett liv som en av världens största supermodeller och idag ledare i kampen mot könsstympning. Gymnasiet.

 

 Världens modigaste flickor?

När skolorna i Tanzania har lov börjar säsongen för könsstympning. Trots att det är olagligt stympas tusentals unga flickor varje år, med förödande resultat. Om att stå upp för mänskliga rättigheter och kämpa för förändring. Från åk 7.

14 februari- Alla hjärtans dag

 

Skoldiscot

Kevin vill gärna bjuda upp på skoldiscot. Men det känns väldigt pirrigt. En film som utmanar normer och fördomar på bara några minuter…4-6

 

 

Heartstone

Tonårspojkarna Thor och Christian har känt varandra hela livet. Under en omvälvande sommar försöker en av dem vinna en flickas hjärta, medan den andra upptäcker nya känslor för sin bästa vän.  Åk 7-9.

 

Gräns

Tina jobbar vid tullen och har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon döljer något. Men när den mystiske Vore kliver av färjan så tvivlar hon för första gången på sin instinkt.  Rekommenderas från årskurs 8.

 

21 februari- Internationella dagen för modersmål

 

Pinos dagbok

Pinos dagbok finns på massor av olika språk. Klicka på länken (rubriken Pinos dagobok) för att komma till en sökning på programmen i Digital Pedagogik. Välj sedan önskat språk bland filtren för att hitta det modersmål som ni letar efter. Förskola

 

 

Folksagor i världen

Animerade kortfilmer baserade på ovanliga folksagor från hela världen. Filmerna riktar sig till F-3 och är ursprungligen producerade för BBC Learning. Sagorna ger kännedom om olika länder, kulturer och berättartraditioner.

 

HERR PINNEMANS ÄVENTYR

En underbar bilderboksklassiker av Julia Donaldson i översättning av Lennart Hellsing har blivit en fantasifull filmsaga genom årstiderna för alla åldrar.Till filmen

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info(a)mediapoolen.se

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

Share This