Familjen Belier

I familjen Bélier är alla döva förutom 16-åriga Paula, som blivit oumbärlig som språkrör för familjen. Hennes musiklärare upptäcker att hon har en stor talang för sång, vilket öppnar för möjligheten att komma in på hennes drömmars musikutbildning. Paula ställs nu inför sitt livs svåraste val – att stanna kvar hos sin familj eller uppfylla sina drömmar.

 

I familjen Bélier är alla döva förutom 16-åriga Paula, som tar hand om alla utom sig själv. Hon fungerar som föräldrarnas språkrör i vardagslivet och är oumbärlig för familjen. Vad hennes föräldrar inte vet är att dottern har en fantastisk talang för sång vilket Paulas musiklärare snart upptäcker. Han övertygar Paula att ställa upp i en audition utlyst av Radio France i Paris som kan leda till att hon kommer in på sina drömmars musikutbildning. Familjen Bélier är en äkta feelgood-film om att bli vuxen och våga ta det första steget samt som förälder att våga släppa taget.

Relaterade resurser

Värdegrund

Ett tema om värdegrund. Värdegrunden angår alla – både elever och pedagoger. Att prata om hur man uppträder mot varandra är mycket viktigt – vilka ord är uttryck används? Vilka regler gäller?

The miseducation of Cameron Post

När Cameron Post förlorade sina föräldrar i en bilolycka kände hon både skuld och lättnad över att de nu aldrig skulle få reda på att hon var lesbisk. Några år senare bor den 16-åriga Cameron med sin nyreligiösa moster och är samtidigt tillsammans med skolans snyggaste tjej.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This