e-Twinning

eTwinning-pris till Georgia Wilhelmsson

Karl Malbert, Mediapoolen

12 Maj 2017

Georgia Wilhelmsson, lärare i språk på Uddevalla Gymnasieskola, har för andra året i rad tilldelats det svenska eTwinning-priset för sitt arbete med ett litteraturprojekt i engelskundervisningen. Georgia har sedan flera år ett samarbete med engelskläraren Francoise Sauvade som arbetar på en fransk gymnasieskola.

I det vinnande projektet läste eleverna från de olika skolorna samma bok, ”Good night mr Tom” av Michelle Magorian, på engelska. Eleverna skapade övningar åt varandra med hjälp av digitala verktyg och kommunicerade via Twinspace, en nätbaserad samarbetsyta. De utformade bland annat quiz åt varandra med hjälp av tjänsten Kahoot och använde sig av QR-koder för att koppla övningar till Twinspace.

Georgia Wilhelmsson, lärare i språk på Uddevalla Gymnasieskola

Georgia arbetar också med ”digital storytelling”. En av hennes klasser arbetar för tillfället med att skapa film och spela in berättarröst för att presentera olika inspirerande personer. Hon vill även under året hitta samarbetspartners i Europa för att arbeta med inkludering som är årets fokusområde för eTwinning.

Den stora vinsten med eTwinning, tycker Georgia, är att man genom att samarbeta och mötas i projekt får en större förståelse och öppenhet mot olika kulturer. Det ger också bra språkträning när man tvingas kommunicera på andra språk än svenska. Att prata engelska i ett klassrum med bara svenska elever kan kännas konstlat; det blir mer naturligt och verklighetsnära när eleverna använder engelskan för att kommunicera med elever med annat modersmål.

eTwinning är ett EU-finansierat projekt med syfte att underlätta skapandet av nätverk och pedagogiska samarbeten mellan lärare på europeiska skolor. Ett pedagogiskt projekt kan innefatta två eller flera partners och ha en omfattning på bara en lektion eller sträcka sig över flera år.

Karl Malbert

Redaktör, Pedagog

Karl är pedagog och arbetar med kurser och våra digitala tjänster. Han har också utvecklat musiktjänsterna Malberts melodier och Musikmattan och är även kontaktperson för Creaza samt ambassadör för eTwinning.

0500-44 54 25
karl(a)mediapoolen.se

BLI MEDLEM

Att skapa ett eTwinning-konto är enkelt och kostnadsfritt.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
[email protected]
mediapoolen.se