Escape

Nätmobbning blir allt vanligare och kryper längre ner i åldrarna. Filmen Escape följer tonåringarna Anton och Madde, som kastas in i en blossande intrig. Filmen är anpassad för högstadiet och har belönats med flera priser.

 

 

I filmen Escape tar händelseförloppet en tvärvändning när Anton och Maddes förälskelse byts mot nätmobbning. Grupptryck och annat påverkar den obehagliga utvecklingen som eskalerar genom sociala medier. Till filmen medföljer både handledning och intressanta övningsuppgifter till klassrummet.

 

Relaterade resurser

Flickors rättigheter

Flickors rättigheter innehåller ett antal filmer, där jämställdhetsfrågor samt frågor kring flickors och kvinnors rätt att bestämma över sina liv ligger i fokus.

Jag tror jag är lite kär

Nadja är en vanlig tonårstjej som träffar William, på nätet. Filmen skildrar hur lätt det är att manipuleras och hur snabbt en situation som från början verkar oskyldig kan övergå till ett sexuellt övergrepp. Åk 6-9, tillsammans med vuxen då filmen kan innehålla starka scener.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This