Dokumentkamera

Vill du på ett enkelt sätt visa upp elevarbeten, böcker eller experiment på din projektor eller smartskärm?

Visa upp det fysiska

Dokumentkameran är ett smidigt sätt att visa upp elevprojekt, elevlösningar, boken vid högläsning eller experiment. Istället för att eleverna ska komma fram i mindre grupper eller att du ska gå runt och visa, så kan du visa upp vad du vill på din projektor eller smartskärm.

Funktion

Det finns flera olika dokumentkameror men den grundläggande principen för hur de fungerar är oftast densamma.

Från en basenhet med några enkla kontroller/knappar går det upp en arm som ofta är ledad så att den går att vinkla för att få en bra bild. Högst upp på toppen sitter webbkameran som du riktar mot det du vill visa upp på din skärm.

Det som oftast skiljer dessa åt är hur bra kameran är, vilka funktioner som finns och vad du kan göra med programvaran som följer med.

Ibland kan du koppla in dokumentkameran direkt till projektorn men vissa modeller kräver en extra anslutningsdosa för att det ska fungera.

Generell uppbyggnad av en dokumentkamera

Exempel

Så vad ska du ha dokumentkameran till?

Dokumentkameran visar upp det du vill visa på en projektor eller skärm. Härifrån är det bara fantasin som sätter gränsen men här kommer några tips:

  • Elevprojekt eller elevlösningar
  • Visa boken vid högläsning
  • Visa upp föremål du vill visa och beskriva
  • Visa upp experiment eller laborationer.

Har du kopplat in dokumentkameran via datorn kan du även filma när du gör de två sistnämnda. Sedan kan du gå tillbaka i filmen stanna och visa upp precis det ögonblick då reaktionen satte igång eller om du vill belysa något särskilt. Kanske köra filmen i slowmotion så du verkligen kan se vad som händer bild för bild. Möjligheterna är oändliga.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
[email protected]
mediapoolen.se