Bygg din egna robotlabyrint

Har du tillgång till en robot som kan känna av föremål framför sig? Då kanske du skulle ha användning av en robotlabyrint. Det är enkelt att bygga, se till att bli kompis med slöjdläraren så kan du eller dina elever fixa en toppenlabyrint på nolltid.

Robotlabyrint

Har du en robot som kan känna av föremål framför sig, t.ex. en Dash, Edison eller Ozobot Evo, då kanske du skulle ha nytta av en modulär robotlabyrint. Vi har tagit fram några ritningar för att du enkelt ska kunna bygga din egen.

Grundtänk

Börja med att kolla var avståndssensorn sitter på din robot, är du osäker kolla in instruktionsmanualen eller på tillverkarens hemsida för att hitta var de sitter på roboten. Mät från golvet upp till sensorn och lägg till 2-3 centimeter. Detta är höjden på din labyrint och det du ska hålla utkik på när du köper trä. Till våran labyrint använde vi 15×69 planhyvlad furu eftersom vi har en Dash som är ganska stor och det var en lämplig storlek på listen.

Slutresultat

Såhär kan det se ut när man är klar. Vi har 18 bitar och testkör med Cue från Wonder workshop. Som ni ser är det lättare att bygga labyrint än att programmera roboten.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
[email protected]
mediapoolen.se