Gör en boktrailer med iMovies trailerfunktion (iPad).

Vill du testa ett lätt och roligt sätt att göra boktrialers? Ska du tipsa om en bok med hyfsat många bilder kan du använda iMovies trailerfunktion. Med trailerfunktionen får du massor med hjälp på vägen, den fixar ljud, klippning och mycket mer. Allt du behöver göra är att välja tema, lägga till bilder och du är klar. Häng med!
Varför boktrailer?
Med hjälp av boktrailers kan du skapa intresse och läslust för att få dina elever att läsa fler böcker. Att låta eleverna vara med och skapa gör allt mycket roligare och du får fler boktrailers på köpet. Era boktrailers fungerar som utmärkta boktips och att eleverna är med ger en extra krydda åt tipset.

Appen iMovie

Vi har valt att arbeta med iMovie för att det finns många ipads ute på skolor och bibliotek och för att iMovie finns gratis att ladda ner när du har en iPad. Har du en Andriod-surfplatta eller en dator så behöver du ofta köpa till ett program för att få samma möjligheter som iMovie ger dig.

I den här filmen startar vi upp appen, skapar en nya fil och genomför det svåraste momentet i kursen, välja lämpligt tema.

Välja ut sina bilder.

Nu ska vi börja lägga in bilder i vår trailer. Kolla gärna igenom storyboarden och tänk igenom vad du skulle kunna skriva på de olika textraderna. Då kan du även fundera på vilka bilder från boken som skulle passa till varje del i trailern.

Försök att inte återanvända bilder flera gånger då detta ofta syns tydligt och trailern blir inte lika snygg.

Avsluta och publicera

 

Sådär! Har du lyckats slita dig från att ”bara fixa lite till” med KenBurns effekterna och känner dig nöjd med slutresultatet. Då tar vi och publicerar trailern. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
[email protected]
mediapoolen.se