Bläckis

År 2100 har människorna övergett jorden pga miljöförstöring. Kvar nere i havet lever Bläckis och en skock extravaganta djur. När deras hem blir förstört måste Bläckis och polarna ge sig ut på en spännande resa för att hitta ett nytt ställe att bo på och resan går genom Arktis, ett övergivet New York och så hittar de Titanic på vägen!

Den lille bläckfisken Bläckis lever i en koloni tillsammans med sina bästa vänner Evo, Alice samt en massa fiskar och vattendjur. Kolonin styrs av Bläckis store morfar Kraken, men den lille sonsonen är ett väldigt busigt barn som ständigt simmar utanför kolonins gränser och samlar en massa saker han hittat från människornas värld. Människorna som har övergett jorden år 2100 på grund av miljöförstöringen. Men hans nyfikenhet leder till ett ödesdigert misstag då han aktiverar en bomb som exploderar och förstör kolonin och stänger inne dess invånare. Det är då Bläckis sätts på prov när hans morfar ber honom att bege sig till Människostaden och hitta hans gamle vän valen Nathan.

Relaterade resurser

Skräpfritt och återvinning

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om miljö och återvinning. Kapsyler, toarullar, plastburkar, äggförpackningar, kartonger, tygbitar, skosnören, tomburkar… Det finns oändligt mycket skräp som kan användas igen; till något nytt. I det här temat får du lära dig mer om skräp och var soporna ska slängas för att kunna återvinnas.

Pojken och världen

Lille Cacu är en pojke som bor med sina föräldrar i ett hus där regnskogen börjar. När pappan åker till staden för att få jobb åker Cacu efter för att hitta honom. Cacu passerar en fantasivärld med härlig musik men han ser också fattig arbetskraft på landsbygden, stadens slum, fabriker som gör folk arbetslösa och överlastade fartyg i den globala ekonomin. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This