AUGUSTI

Tillbaka till skolan- Studieteknik

 

Orka plugga

Programserie som ger tips på hur man pluggar bäst, vad finns det för knep? Samt hur spelar det fysiska såväl som psykiska tillståndet in på studieresultaten? För att bli riktigt bra på att plugga måste du träna din hjärna, tänk på hjärnan som en muskel, samt att fokusera på dina styrkor istället för dina brister. 7-9.

 

Pluggkoden

”Att plugga utan strategier är som att leta efter en skatt utan skattkarta.” Det säger guldäpplebelönade läraren Martin Fernström som här tillhandahåller enklare, snabbare och mer effektiva sätt att plugga

Att börja skolan/ Ny i klassen

 

Skolstartssorg

På Johns första skoldag dyker hans storebror Mika oväntat upp för att följa honom dit. Mika har dock andra planer än att bara ta John till skolan. Han ska lära honom skolgårdens alla skoningslösa regler. Åk 4-6, 7-9.

 

Nykomlingen/ The new kid

Benoit, 14 år, anländer Paris med sin familj. Att komma in i en ny klass visar sig svårare än väntat och den första skoldagen blir en prövning. Benoit blir satt på plats av den styrande klicken och de enda som välkomnar honom är klassens töntar. Från åk 7.

 

Gymnasieångest

Många känner både glädje och oro inför att välja till gymnasiet. Här träffar du inspirerande personer som har valt fel, misslyckats, ångrat sig, men ändå hamnat helt rätt. Sketcherna från Solskensskolan driver med allt som har med skolan att göra! 7-9.

 

Livets hårda skola

Hur kan du som förälder hjälpa ditt barn med matte? Hur hindrar föräldrars egna erfarenheter från matematikundervisningen dem från att hjälpa sina barn med matten? Genom att följa Musse Hasselvalls försök att komma över sin egen matteångest får föräldrar en möjlighet att själva förändra sitt beteende. Lärarfortbildning.

27 augusti- Raoul Wallenbergs dag

 

Raoul Wallenberg: Civilkurage 

27 augusti hedras minnet av Raoul Wallenberg och dagen är tillika Sveriges nationella dag för medmänsklighet och civilkurage.

 

Wallenberg i Budapest

Raoul Wallenberg är kanske en de mest kända svenskarna genom tiderna. Hans insatser under andra världskriget i Ungern ledde till att 20 000-30 000 judar hjälptes på olika sätt. 

VANHEDER

Veckans sista lektion. Precis innan helgens ledighet kapas lektionen av Niclas som ska byta skola efter att ha uthärdat flera års mobbning. Nu kräver han en förklaring. En stark film om skuld, civilkurage och svek.Till filmen

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

Share This