AUGUSTI

Skolstart och studieteknik

 

Orka plugga

Programserie som ger tips på hur man pluggar bäst, vad finns det för knep? Samt hur spelar det fysiska såväl som psykiska tillståndet in på studieresultaten? För att bli riktigt bra på att plugga måste du träna din hjärna, tänk på hjärnan som en muskel, samt att fokusera på dina styrkor istället för dina brister. 7-9.

 

Pluggkoden

”Att plugga utan strategier är som att leta efter en skatt utan skattkarta.” Det säger guldäpplebelönade läraren Martin Fernström som här tillhandahåller enklare, snabbare och mer effektiva sätt att plugga

 

Skolstartssorg

På Johns första skoldag dyker hans storebror Mika oväntat upp för att följa honom dit. Mika har dock andra planer än att bara ta John till skolan. Han ska lära honom skolgårdens alla skoningslösa regler. Åk 4-6, 7-9.

 

Plugga bättre

En grupp sjätteklassare i en av Stockholms skolor ställs inför en rad utmaningar och erbjuds studiesmarta sätt att klara dem på. Det visas upp nya och annorlunda sätt att klara skolan, vilket ökar lusten och motivationen hos eleverna. 4-6.

 

Lektionstips på minuten

Lärar- och lektionstips på minuten syftar till att ge fortbildning till lärare på kort tid. Varje avsnitt svarar på en frågeställning angelägen för lärare med hjälp av forskning, styrdokument och beprövad erfarenhet. Programmet ska ge konkreta klassrumsnära tips och bidra till en bättre undervisning. Lärarfortbildning.

 

Livets hårda skola

Hur kan du som förälder hjälpa ditt barn med matte? Hur hindrar föräldrars egna erfarenheter från matematikundervisningen dem från att hjälpa sina barn med matten? Genom att följa Musse Hasselvalls försök att komma över sin egen matteångest får föräldrar en möjlighet att själva förändra sitt beteende. Lärarfortbildning.

27 augusti- Raoul Wallenbergs dag

 

Raoul Wallenberg: Civilkurage 

27 augusti hedras minnet av Raoul Wallenberg och dagen är tillika Sveriges nationella dag för medmänsklighet och civilkurage.

 

Wallenberg i Budapest

Raoul Wallenberg är kanske en de mest kända svenskarna genom tiderna. Hans insatser under andra världskriget i Ungern ledde till att 20 000-30 000 judar hjälptes på olika sätt. 

ISBLOMMANS HEMLIGHET

Första gången Fiffel försöker att trolla, kastar han av misstag sin farfars trollspö långt in i De gröna ärtornas dal. När han ger sig efter den möter han Båg, och inget blir sig likt. Eller?

”Isblommans hemlighet” har visats på festivaler som Thessaloniki International Film Festival, BUFF och Stockholm Filmfestival JUNIOR.

Till filmen

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde