Astrid Lindgren

Astrid Lindgren är en av världens mest berömda författare. Vem var hon och hur såg hennes liv ut?
Hur kom sagan om Pippi Långstrump till? I den här filmen ska vi få se Astrids barndomshem, och lära oss mer om Astrids liv, vi får även höra Astrid själv läsa stycken ur sina berättelser.
Säg Astrid Lindgren, och alla har ett minne en bild eller en föreställning om vår tids mest kända barnboksförfattare. Karaktärerna hon skapat har erövrat hela världen och det finns oftast minst en favorit bland hennes persongalleri hos oss alla. I den här dokumentären får vi veta mer om personen bakom berättelserna. Vem var denna ”sagotant”? Hur såg hennes egen berättelse ut? Visst måste det varit något alldeles extra med denna Astrid då hennes böcker har blivit lästa av generationer i över 70 år. Från ett hem i svenska Småland färdades hennes fantasi och finurlighet ut till en hel värld.

Relaterade resurser

Berätta en saga

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema. Temat innehåller sagor och berättelser från olika kulturer och olika tidsåldrar. Under rubriken länkar hittar du ” Innehåll- Sagor att berätta” som är  en innehållsbeskrivning till temat.

Tove Jansson

Mumintrollen är idag världskända och omåttligt populära. Den här filmen skildrar Tove Janssons liv och hennes berättelser.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This